Verenigingen

Roeivereniging Naarden viert 65-jarig bestaan met vlootschouw

Op 15 juli a.s. viert Roeivereniging Naarden haar 65-jarig bestaan met een vlootschouw. Deze vlootschouw start om 11.30 uur en wordt afgenomen door burgemeester Han ter Heegde van gemeente Gooise Meren en de voorzitter van de roeibond (KNRB), Rutger Arisz (zelf oud lid van RV Naarden).

Met de vlootschouw laat RV Naarden, die beschikt over een vloot van wel 75 boten, haar meest bijzondere boten zien.  Verschillende typen boten, van authentieke wherrie tot snelle wedstrijdboot, worden voorgeroeid langs het terras van het verenigingsgebouw. Een speaker zal toelichting geven bij de trots van de jarige roeivereniging, namelijk: haar uitgebreide vloot en de vrijwilligers die deze boten in de vaart houden en de sportiviteit en gezelligheid van de club verzorgen. Belangstellenden kunnen vanaf de vestingwallen het spektakel aanschouwen.

Caroline Verhaaf, voorzitter van RV Naarden: “Onze vereniging groeit en bloeit en dat al 65 jaar. Met bijna 500 leden waaronder 100 jeugdleden, vieren we de 15e juli een feestje. Een feest dat we een fantastische sport bedrijven die je tot op hoge leeftijd kunt beoefenen. Maar ook een sport waarbij onze jeugd succesvol is op onder meer de Bosbaan in Amsterdam en blikken trekt (red. roeiterm voor medailles winnen).”  Zij vervolgt: “Op een van de mooiste plekken van Naarden is het goed toeven. En hoewel we met bijna 500 leden zo langzamerhand tegen de grenzen aan zitten wat we als vereniging aankunnen, willen we toch zeker ervaren roeiers uitnodigen om opnieuw kennis te maken met de roeisport. Want wie kijkt er nu niet jaloers even opzij als hij of zij in de auto zit op weg naar Amsterdam en in de verte de roeiers van Naarden op het water ziet. Of als je naar de markt gaat op zaterdag en onder de Wilhelminabrug ineens een roeier onder de brug vandaan komt.”

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

EK 2024: negen Nederlandse boten aan de start

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!