TeamNL Roeien

? WK U23, dag 3 en startlist zaterdag

Vandaag werd er door vier verschillende ploegen geraced in Plovdiv. De BM2x en BLM2x kwamen vanochtend in de herkansingen in actie. Verder roeiden de BW4- en de BM4- de halve finales voor de A/B-finale. Beide ploegen plaatsten zich voor de A-finale en de dames uit de vier-zonder roeiden ook nog eens een kampioenschapsrecord!

We hebben alles voor je op een rijtje gezet (of klik hier voor ’t overzicht met alle uitslagen). Het schema van zaterdag is bekend, dit vind je onderaan het artikel of via deze link! Een overzicht van de ploegen en de roeiers vind je hier!

De races zijn te volgen via live tracker, let op, het is in Bulgarije één uur later.

BM2x Melvin Twellaar, Luuk Adema

Melvin en Luuk roeiden vanochtend in de herkansing. De mannen gingen hard van start en pakten direct de leiding. Deze stonden zij gedurende de race niet meer af en wonnen in een tijd van 6.21.15. Een eerste of tweede plek was genoeg om door te gaan, dus we zien de ploeg morgen samen met nummer twee Bulgarije (6.30.29) terug in de halve finales voor de A/B-finale.

BLM2x Freek Temming, Floris Loeffen

Ook Freek en Floris moesten vanochtend starten in de herkansing. Een plek bij de eerste twee gaf toegang tot de halve finale voor de A/B-finale. Spanje nam vanaf het begin af aan de leiding. Freek en Floris streden met Japan om de tweede plek en de ploegen maakten er een spannende strijd van. De eerste helft van de race lagen Freek en Floris derde, maar na 1500m schoven zij door naar een tweede plek. Uiteindelijk wist de Japanse ploeg in de laatste 100m toch nog langs de Nederlandse ploeg te komen. Hierdoor eindigden Freek en Floris als derde (6.30.36) en roeiden zij vanmiddag de halve finale voor de C/D-finale. De mannen wonnen met een nette race (6.35.02) en dat betekent dat Freek en Floris morgen de C-finale varen.

BW4- Elsbeth Beeres, Karolien Florijn, Ymkje Clevering en Veronique Meester

De dames moesten het in hun halve finale opnemen tegen Europees Kampioen Roemenië. De eerste helft van de race lag Roemenië een halve bootlengte voor op Nederland, maar na 1300m namen de Nederlandse dames de leiding over. Dit wisten Elsbeth, Karolien, Ymkje en Veronique vol te houden tot aan de finish, waar ze met bijna een bootlengte verschil wonnen van de Roemenen. De uiteindelijke tijd was 6.26.62, welke de boeken in gaat als het nieuwe kampioenschapsrecord WK U23. Met deze mooie prestatie hebben de dames zich geplaatst voor de A-fnale van morgen.

Worldrowing: ”Very, very impressive race by The Netherlands”.

BM4- Rik Rienks, Haye Dijkstra, Jacob van de Kerkhof en Ralf Rienks

In de laatste race van de dag kwamen Rik, Haye, Jacob en Ralf in actie. In het begin van de race ontstond er een strijd tussen de Deense en de Nederlandse ploeg. De Denen gingen al snel aan kop en hebben de leiding niet meer afgestaan. De Nederlandse ploeg kon hun tempoversnelling niet bijhouden, maar eindigde nog steeds op een mooie tweede plek (5.55.24) met een halve bootlengte achter de Deense ploeg (5.52.06). Hiermee verzekerden de mannen zich van een plek in de A-finale die morgen op het programma staat.