TeamNL Roeien

? Goud en zilver op WK U23! Een overzicht van dag 4 en startlist zondag!

Een mooie dag voor de Nederlandse U23 equipe in Plovdiv met een gouden en een zilveren medaille! De BW4- werd vanmiddag wereldkampioen en de BLW4x eindigde op een mooie tweede plaats. Verder kwamen de BLM2x, BM4- en BW4x nog in actie!

We hebben alles voor je op een rijtje gezet (of klik hier voor ’t overzicht met alle uitslagen). Het schema van zondag is bekend, dit vind je onderaan het artikel of via deze link! Een overzicht van de ploegen en de roeiers vind je hier!

De races zijn te volgen via live tracker, let op, het is in Bulgarije één uur later.

BLM2x Freek Temming en Floris Loeffen

Freek en Floris roeiden vanochtend in de C-finale. Vanaf het begin van de race waren de rollen verdeeld en ging Rusland aan kop. De Nederlandse ploeg wist uiteindelijk de Noren en de Hongaren achter zich te houden en werd tweede in een tijd van 6.30.04.

BLW1x Marieke Keijser

Marieke roeide weer een goede race en pakte vanaf het begin af aan de leiding. Deze overtuigende race in de halve finale brengt haar naar de A-finale die morgen op het programma staat. De tijd van vandaag was 7.37.84.

BM2- Jochem Kostelijk en Sander de Graaf

In de halve finale van de mannen twee-zonder nam Frankrijk direct de leiding. Helaas konden Jochem en Sander geen finaleplek in de A-finale afdwingen door een rommelige start. Zij werden uiteindelijk vierde in een tijd van 6.36.67. Morgen roeien zij in de B-finale.

Broodjes B-finale 🙁 Met een snoek net na de start brachten we wat spanning in de halve finale. Helaas kostte het net een beetje teveel tijd. Hoewel de rest van de race prima was, kwamen we niet verder dan de 4e plaats. Broodje Bfinale dus #sadness #BM2- #wru23champs #snoekenvangen #balen #morgentochmaarknallen

A post shared by Sander de Graaf (@sandertje0001) on

BM2x Luuk Adema en Melvin Twellaar

Luuk en Melvin werden derde in hun halve finale (tijd 6.17.00). De strijd om de eerste plek ging tussen Litouwen en Frankrijk, waarbij de Litouwse ploeg uiteindelijk aan het langste eind trok en won (6.13.59). Met de derde plek heeft de Nederlandse ploeg zich geplaatst voor de A-finale van morgen.

??‍♀️??‍♀️door naar de finale #wru23champs ??‍♀️??‍♀️

A post shared by Melvin Twellaar (@melvintwellaar) on

BW4- Elsbeth Beeres, Karolien Florijn, Ymkje Clevering en Veronique Meester

De verwachtingen waren vooraf al hoog en de Nederlandse ploeg heeft deze op een overtuigende wijze waargemaakt. Elsbeth, Karolien, Ymkje en Veronique waren oppermachtig en roeiden vanaf de start op een eerste plaats. De Roemeense ploeg kwam in het begin nog enigszins in de buurt, maar de dames roeiden met overmacht naar de finish. In een tijd van 6.31.69 werd de BW4- wereldkampioen!!

Ymkje tegen Worldrowing:

“We had a really good start, the third part of the race was not quite as good as the semifinal, but we got the result we wanted.”

BLW4x Marike Veldhuis, Iris Hochstenbach, Anna Verkuil en Martine Veldhuis

De Italiaanse ploeg maakte de strijd om de wereldtitel niet echt spannend (tijd 6.25.96), maar des te spannender was de strijd om de tweede en derde plek. De Duitse en de Nederlandse ploeg gingen nek aan nek en vochten om de zilveren medaille. Marike, Iris, Anna en Martine waren uiteindelijk de beste en pakten een zilveren plak (NL 6.31.94 en GER 6.32.26). Zelf dachten de dames eerst dat ze brons hadden gewonnen, zo vertelt Martine tegen Worldrowing:

“It was amazing, we thought we got bronze, but our coach told us it was silver. We are very happy with that result.”

ZILVER!! Een fantastische gewonnen strijd met Duitsland voor de tweede plek van Iris&Co op het SB-WK. Gefeliciteerd Allemaal! #wru23champs #PlovdivTakeOver #gyas #onuitroeibaar credits: Lisanne Petter

A post shared by Roeivereniging Gyas Groningen (@agsrgyas) on

BW4x Mieke Wilms, Eline Feitsma, Martine van den Boomgaard en Bente Paulis

De Nederlandse ploeg kon vandaag helaas geen rol van betekenis spelen in de A-finale. Mieke, Eline, Martine en Bente eindigden uiteindelijk op een vijfde plek (6.34.03). De winst ging naar de Britse ploeg (6.22.87).

BM4- Rik Rienks, Haye Dijkstra, Jacob van de Kerkhof en Ralf Rienks

Rik, Haye, Jacob en Ralf maakten er een spannende race van. Australië ging aan kop en de Oostenrijkse, Britse en Nederlandse ploeg streden om de plekken daarachter. Na 1300m begonnen de verschillen zichtbaar te worden en kon de Nederlandse ploeg niet bij de concurrenten blijven. De mannen misten de bronzen medaille op bijna een bootlengte (NL 5.58.59 en AUT (3de) 5.56.39). Dus uiteindelijk een vierde plek voor Rik, Haye, Jacob en Ralf op dit WK.