Verenigingen

Een bronzen medaille bij de Coupe de la Jeunesse!

De tweede dag van de Coupe de la Jeunesse zit erop. Vandaag streden alle ploegen nogmaals tegen elkaar en behaalden Birgit en Fien een bronzen medaille! Groot Brittannië won de Coupe de la jeunesse. Nederland eindigde als zevende in de overall ranking.

We hebben alles voor je op een rijtje gezet (of klik hier voor ’t overzicht met alle uitslagen en de overall ranking). Een overzicht van de ploegen en de roeiers vind je hier!

JM4- Paolo Pantano (RIC), Raymond Huisman (RIC), Eli Brouwer (Viking) en Lars Kreiter (Roosendaalse)

Net als gister werd de jongens vier-zonder vijfde in hun heat (6.37.30). Dit was wederom niet genoeg voor de A-finale en de jongens verschenen vanmiddag aan de start in de B-finale. Deze wonnen zij in een tijd van 6.27.01 voor de Zwitsers (6.27.51) en de Fransen (6.28.55). Het goud was uiteindelijk voor Groot Brittannië.

JM2- Jelle Bakker (De Hunze) en Felix Mebius (De Hunze)

Jelle en Felix eindigden vandaag als vierde in hun heat. Een tijd van 8.09.51 was niet genoeg en de jongens voeren vanmiddag de B-finale. Dit was een wedstrijd tussen de Hongaarse en de Nederlandse ploeg. De Hongaren waren een stuk sneller (7.25.12) dan de Nederlanders (7.54.79). De gouden medaille was voor België.

JM2x Hilmar Verbeek (MWC) en Stefan Slagter (Hemus)

De jongens dubbeltwee werd vandaag vierde in de heat (7.03.65). Hilmar en Stefan kwamen drie seconden tekort voor een plek in de A-finale. Vanmiddag werd de B-finale gevaren. Deze wisten de jongens te winnen (6.46.29) voor de Portugezen (6.54.75) en de Belgen (6.57.97). De Franse ploeg ging er in de A-finale met het goud vandoor.

JM4x Lucas Hofman (C. Tromp), Lodewijk Tilanus (Willem III), Thijs Kroeze (C. Tromp) en Jasper Schaap (De Zwolsche)

De jongens dubbelvier behaalde een vijfde plek in de heat (6.31.75) en roeide vanmiddag de B-finale. Hierin werden zij vierde (6.24.13). Het goud was voor Ierland.

JW1x Veerle Verhoeven (Phocas)

Veerle kon ook vandaag helaas niet mee met de concurrentie. Ze werd vijfde in de heat in een tijd van 8.51.03. De B-finale werd vanmiddag geroeid. Hierin werd zij vierde (8.37.04). Virginie Liot uit Frankrijk mocht de gouden medialle ophalen.

JW2x Birgit Cornelissen (De Maas) en Fien van Westrenen (Willem III)

Birgit en Fien hebben de smaak te pakken na hun zilveren medaille van gister. Ze zetten de goede lijn door en wonnen vanochtend hun heat (7.41.00). Dit betekende dat er vanmiddag weer medaillekansen waren voor het Nederlandse duo. In de finale werd er gestreden om eremetaal en Birgit en Fien behaalden uiteindelijk een bronzen medaille (7.35.49). Het zilver was voor de Britse ploeg (7.29.71) en het goud voor de Spaanse ploeg (7.28.67).

JW4x Pien Ruigrok (De Maas), Pleun Bon (Willem III), Pau Koster (De Maas) en Adine de Keijzer (De Maas)

Ook vandaag lukte het de meiden dubbelvier niet om door te dringen tot de finale. Zij werden derde in hun heat (7.11.75) en dit was niet genoeg voor een finaleplaats. Net als gister was er geen B-finale, dus de ploeg kwam vanmiddag niet meer in actie.

JW4- Florentine de Boer (Willem III), Inez den Hond (Willem III), Aaf Vos (Willem III) en Saartje van der Wurff (Willem III)

De meiden vier-zonder kon, na de A-finaleplek van gister, vandaag helaas hier niet tot doordringen. De meiden werden vierde in hun heat (7.20.98) en dat betekende dat ze vanmiddag de B-finale roeiden. Deze wisten de meiden te winnen in een tijd van 7.19.28 voor de Belgen (7.21.29). De gouden medaille werd gehaald door de Britse ploeg.

JM8+ Finn Florijn (Die Leythe), Jelle Koopman (Hemus), Max Jager (Hemus), Joost Schwarz (Het Spaarne), Bas Bosman (Naarden), Sjoerd van Loon (TOR), Hidde Meijer (De Maas), Ies Wiersma (Willem III) en Mees van Nierop (Het Spaarne) (stuur)

Gister behaalde de jongens Acht helaas geen finaleplek. Vanochtend namen  de jongens revanche en eindigde zij als derde in hun heat (6.02.11) net voor de Italiaanse ploeg (6.02.85). Dit was genoeg voor een plek in de finale, welke vanmiddag werd geroeid. De jongens konden hierin helaas de concurrentie niet bijhouden en zij werden zesde (6.06.17). De winst ging naar Groot Brittannië (5.56.78).

JM1x Joram Nottrot (Alkmaarsche)

Joram kwam vandaag maar een keer in actie en dit was gelijk de finalerace. Helaas was de concurrentie nog een maatje te groot voor hem en eindigde hij, net als gister, als zesde (7.31.49). De gouden medaille was voor Calvin Govaert ui België.

JM4+ Olivier de Boer (Willem III), Willem Stoop (Willem III), Bouke Hoekstra (Willem III), Jaap Worm (Willem III) en Charlotte Russel (Willem III) (stuur)

Ook vandaag was er alleen een finale voor de gestuurde vier vanwege het geringe aantal aanmeldingen. In deze finale kon de vier geen rol van betekenis spelen en werden zij vierde in een tijd van 6.57.72. Het goud was voor de Britse ploeg (6.29.78).