TeamNL Roeien

? WK Junioren, dag 3 en startlist zaterdag

Weer een drukke roeidag in Trakai bij het WK Junioren. Zes van de zeven Nederlandse ploegen kwamen in actie. De JW4-, JM2x, JW2x en JW1x behaalden allemaal een plaats in de halve finale. De JM8+ werd tweede in de herkansing en vaart zondag de finale. Lodewijk Titanus (JM1x) moet morgen voor de laatste keer aan de bak in de E-finale.

We hebben alles voor je op een rijtje gezet (of klik hier voor ’t overzicht met alle uitslagen). Het schema van zaterdag is bekend, dit vind je onderaan het artikel of via deze linkKijk hier voor de ploegen die in Trakai (LTU) aan de start verschijnen.

De races zijn te volgen via live tracker, let op, het is in Litouwen één uur later.

JM1x Lodewijk Titanus

Lodewijk werd vanochtend tweede (7.30.03) in de halve finales voor de E/F/G-finales. Dit betekent dat hij morgen de E-finale roeit.

JW4- Susan Temming, Willemijn van Olderen, Iris Klok en Jessy Vermeer

De meisjes vier-zonder wist zich vanochtend te kwalificeren voor de halve finales. De ploeg werd derde (7.00.61), nipt achter Frankrijk (7.00.46). De halve finales staan morgen op het programma.

JM2x Max Gompel & Casper van Luyken

In de race van Max en Casper namen de Grieken direct de leiding gevolgd door de Nederlandse ploeg. Daarachter zat de Australische ploeg hen op de hielen. Halverwege de race zakten Max en Casper terug naar een derde plek, maar ze wisten het tempo vast te houden. Uiteindelijk kwamen zij ook als nummer drie over de finish (6.49.99). Een plek in de top drie (1. Griekenland 6.37.31, 2. Australië 6.43.39) was voldoende om zich te plaatsen voor de halve finales.

JW2x  Ilse Feenstra & Femke van de Vliet

Een goede en constante race van Ilse en Femke vandaag. De Nederlandse ploeg kwam nog als vijfde door bij de 500m, maar halverwege de race lagen zij al op een derde plek. Het was een spannende race en het veld lag dicht op elkaar. Op de 1500m hebben de meiden een veilige voorsprong opgebouwd en bij de finish gaat het nek aan nek met Ierland. Ilse en Femke winnen de sprint en worden tweede (7.29.52) voor Ierland (7.30.27). Deze plek is genoeg voor plaatsing voor de halve finales van morgen.

JW1x Isabel van Opzeeland

De race van Isabel was goed opgebouwd en zij komt uiteindelijk als tweede over de finish (8.00.92) achter haar Spaanse concurrente (7.54.36). Een tweede plek betekent dat Isabel morgen de halve finale roeit. Coach Ronald Florijn ziet haar nu als 16-jarige één van de beste skiffeuses ooit: ”Isabel is afkomstig uit de talentdag van NOC*NSF. Daarvoor was ze al sportief. Eerst deed zij aan turnen en vervolgens heeft ze atletiek gedaan. Vorig jaar april is zij direct in de wedstrijdgroep geplaatst van Ed Maan (Die Leijthe). En ze mocht direct als 15-jarige trainen met GertJan van Doorn, Bart Roovers en Karolien Florijn. Dit wierp direct z’n vruchten af: een paar weken laten werd ze 3e op Aegon NK in de skiff.”

JM8+ Olav Molenaar, Edwin van der Maarel, Jasper Joordens, Gert Jan van Doorn, Thomas de Hertog, Jelmer Bennema, Noud Scholten, Gijs Schwarz en Jip Swildens

In de herkansing van de jongens Acht was het spannend. De Nederlandse ploeg ging als derde weg, maar het veld lag erg dicht bij elkaar. Halverwege de race schoof de ploeg naar een tweede plek. Een plek bij de eerste twee gaf toegang tot de A-finale. De jongens wisten de tweede plek (5.45.18) vast te houden en kwamen uiteindelijk nagenoeg gelijk met Rusland (5.45.19) over de finish. Zondag zien we de jongens Acht terug in de A-finale.