TeamNL Roeien

? WK Junioren, dag 4 en startlist zondag

Vanochtend werden de halve finales gevaren bij het WK Junioren in Trakai. Vijf Nederlandse ploegen verschenen hierbij aan de start. De JW4x wist zich te kwalificeren voor de A-finale. De andere ploegen (JW4-, JM2x, JW2x en JW1x) lukte het helaas niet om de concurrenten te verslaan en deze ploegen roeien morgen de B-finale. Vanmiddag om 14.54 uur roeit Lodewijk Titanus nog de E-finale!

We hebben alles voor je op een rijtje gezet (of klik hier voor ’t overzicht met alle uitslagen). Het schema van zondag is bekend, dit vind je onderaan het artikel of via deze linkKijk hier voor de ploegen die in Trakai (LTU) aan de start verschijnen.

De races zijn te volgen via live tracker, let op, het is in Litouwen één uur later.

JW4- Susan Temming, Willemijn van Olderen, Iris Klok en Jessy Vermeer

De meisjes vier-zonder lukte het vandaag helaas niet om zich te kwalificeren voor de A-finale. Ze konden hun concurrenten niet bijhouden en werden zesde (7.06.68) achter Italië (7.05.36) en Griekenland (7.04.17). De eerste drie (Kroatië, Roemenië en Polen) plaatsten zich voor de A-finale. De Nederlandse ploeg vaart morgen de B-finale.

JW4x Femke Paulis, Naomi Visser, Anne Klok en Josette Derksen

De meisjes dubbelvier wisten wel een plek in de A-finale te bemachtigen. De Nederlandse ploeg streed met de Zwitserse ploeg om een tweede plek. Uiteindelijk werden Femke, Naomi, Anne en Josette net derde (6.52.23). De Zwitsers werden tweede (6.51.31) en Duitsland won de halve finale (6.46.97). Morgen wordt de A-finale gevaren.

JM2x Max Gompel & Casper van Luyken

Max en Casper roeiden vanochtend alweer hun vierde race op dit toernooi. Helaas begint de vermoeidheid te komen en konden de jongens het de concurrentie vanochtend niet echt lastig maken. Ze eindigden op een zesde plek (6.59.43) achter Slowakije (6.50.18) en Italië (6.45.13). Deze drie ploegen roeien morgen in de B-finale.

JW2x  Ilse Feenstra & Femke van de Vliet

Helaas konden Ilse en Femke de goede start van hun toernooi geen vervolg geven. Hoewel het veld in eerste instantie nog dicht bij elkaar lag, wisten de meiden niet bij de eerste drie te finishen. Ze eindigden als zesde (7.31.93). Frankrijk werd vijfde (7.30.71) en Ierland vierde (7.29.61). Deze ploegen zien we morgen terug in de B-finale.

JW1x Isabel van Opzeeland

Ook Isabel vaart morgen de B-finale. Isabel kon vanaf de start helaas haar concurrentes net niet bijhouden en ze finishte op een vierde plek (8.08.43). Helaas gaven alleen de eerste drie plaatsen (Zuid Afrika, België en Duitsland) toegang tot de A-finale. We zien Isabel morgen aan de start van de B-finale.