:
Follow us: i Instagram t Twitter f Facebook Y Youtube
 

šŸš£WK Junioren finaledag

" 13:09 6/8/2017

Vandaag was de finaledag van het WK Junioren in Trakai. Er verschenen vier ploegen in de B-finale (JW4-, JM2x, JW2x en JW1x) en twee ploegen in de A-finale (JW4x en JM8+) aan de start. Verder bracht ambassadeur Bert van de Linden een bezoek aan de Nederlandse equipe (coverfoto).

We hebben alles voor je op een rijtje gezet (of klik hier voor ā€™t overzicht met alle uitslagen). Kijk hier voor de ploegen die in Trakai (LTU) aan de start verschijnen.

JW4-Ā Susan Temming, Willemijn van Olderen, Iris Klok en Jessy Vermeer

De meisjes vier-zonder werd zesde in de B-finale (7.22.82). Lange tijd lagen de meiden nog op een vijfde plek, maar deze moesten zij bij de finish afstaan aan Duitsland. De meiden eindigden hierdoor op een twaalfde plaats in het overall klassement. De gouden medaille ging uiteindelijk naar Kroatiƫ. Het zilver was voor Roemeniƫ en het brons voor Amerika.

JM2xĀ Max Gompel & Casper van Luyken

Ook Max en Casper eindigden als zesde in hun B-finale (7.16.42) en als twaalfde in het overall klassement. De jongens konden het de concurrentie niet lastig maken en lagen de gehele race op de zesde plek. Het goud ging naar Australiƫ, Bulgarije werd tweede en Griekenland pakte het brons.

JW2xĀ  Ilse Feenstra & Femke van de Vliet

Ilse en Femke eindigden op een derde plaats in de B-finale (7.42.20) achter Frankrijk (7.39.65) en Ierland (7.38.31). Dit betekent een negende plek over het geheel gezien. Het volkslied klonk uiteindelijk voor Groot Brittanniƫ. Het zilver ging naar Duitsland en Canada pakte het brons.

JW1xĀ Isabel van Opzeeland

Isabel won de B-finale (8.16.34) en dat betekent een zevende plek in het overall klassement. Isabel startte goed en tijdens de race gaf ze de voorsprong niet meer uit handen. De winst ging naar Spanje. De tweede plek is voor Zuid Afrika en de derde plek voor Frankrijk.

JW4x Femke Paulis, Naomi Visser, Anne Klok en Josette Derksen

De meisjes dubbelvier kwam helaas niet in de buurt van een medaille. De concurrentie was te sterk en de meiden finishten uiteindelijk als zesde. De winst ging naar Roemeniƫ (6.46.27). Duitsland pakte het zilver (6.46.72) en Zwitserland het brons (6.50.99).

JM8+Ā Olav Molenaar, Edwin van der Maarel, Jasper Joordens, Gert Jan van Doorn, Thomas de Hertog, Jelmer Bennema, Noud Scholten, Gijs Schwarz en Jip Swildens

Ook de Nederlandse ploeg die vanochtend als laatste startte kon helaas geen medaille pakken. Het tempo lag vanaf het begin te hoog voor de Nederlandse ploeg. Zij kwamen als zesde over de finish (6.01.93). Duitsland pakte het goud (5.49.13), Amerika het zilver (5.50.10) en Groot Brittanniƫ het brons (5.50.26).


bannerb
Hoofdsponsor:
Aegon logo
Kledingsponsors:
Partner:
Team NL logobalk