:
Follow us: i Instagram t Twitter f Facebook Y Youtube
 

Ode aan het roeien: Wouter Weerheijm

" 13:17 27/11/2017

De een roeit het liefst in een rustig natuurgebied terwijl de ander zo snel mogelijk van start wil in een race. Weer een ander probeert jonge roeiers beter te maken of vaart ieder jaar de Elfsteden roeimarathon. Wat ze met elkaar gemeen hebben, de liefde voor het roeien! Vandaag vertelt Wouter Weerheijm wat hij het allermooiste vindt aan roeien.

‘Het mooiste vind ik om op een winterochtend in het flauwe zonnetje langs de Rotte te fietsen en skiffjes te coachen. Daar kan ik ongelooflijk van genieten. Zien dat tijdens een training bij iemand opeens dat kwartje valt, geeft veel voldoening. Ik loop al bijna dertig jaar rond op Skadi. Ik vind het geweldig om zo intensief samen te werken met gemotiveerde studentenroeiers. Ik heb gezegd dat ik pas stop met coachen als ik dood ga. Ik heb in mijn testament opgenomen dat Skadi bij mijn overlijden een skiff krijgt. De laatste jaren draag ik mijn kennis en ervaring ook over door het geven van coachcursussen. Eerst alleen op Skadi, maar de laatste jaren ook namens de KNRB als docent van RI-2, RC2 en RC3 cursussen. Als ik daarmee kan voorkomen dat beginnende coaches in de valkuilen stappen waar ik ooit in ben getuind, dan is mijn missie geslaagd.’

Over Wouter
Wouter is in 1989 gaan studeren in Rotterdam. Daar is hij gaan wedstrijdroeien en coachen bij Skadi, en nooit meer weggegaan. Wouter coacht  voornamelijk ouderejaars lichte en zware dames, en veel daarvan gelanceerd naar een FISU WK, EK, SB-WK of SA-WK. Sinds 2014 is hij docent bij de KNRB.


Meld je aan voor de nieuwsbrief
bannerb
Hoofdsponsor:
Aegon logo
Kledingsponsors:
Partner:
Team NL logobalk