Nieuws

❤❤Roeiliefdes - happy valentine!

Als je roeit heb je geen Tinder nodig. We deden een oproep: wie is jouw grote roeiliefde? En dit zijn ze! Gezellige dag allemaal.

Micha Keijzers en Charlotte Rosenbaum roeien allebei bij Viking in Utrecht. In 2015 vond hun huwelijk plaats. Op de bruiloft waren veel roei-collega’s met een prachtige riemenboog van oude houten riemen. Een van die houten riemen kreeg het stel traditioneel cadeau. Dit jaar wordt de tweede Vikingbaby in het roeigezin geboren. Micha en Charlotte zijn ook nog eens heel actief binnen de vereniging!

Twee geloven op een kussen… je kent het spreekwoord wel. Is dit ook zo met roeiverenigingen? Nee hoor, het kan gewoon. Vorig seizoen sloeg de vonk over tussen Laura Oosterbroek van de Zwolsche en Simon den Elzen van Boreas. Na de ARB kregen ze dan eindelijk, na lang geklier, verkering. En ze zijn nog steeds gelukkig samen.

❤ L’amour est belle! Roeiliefdes gaan zelfs over de grens. Zo ontmoette Marleen Verburgh haar Albéric Cormerais in 2014 op het EK roeien in Belgrado. Albéric roeit voor het Franse team en Marleen was lid van het Aegon Nationaal RoeiTeam. Hier roeien ze samen op de Amstel.

Pleuni Hooijman en Gerard van der Linden ontmoetten elkaar bij Nereus. Pleuni roeide een jaar bij de équipe en Gerard maakte deel uit van het Aegon Nationaal RoeiTeam en reisde zo de hele wereld over. Nu fietst het stel graag: “Gerard en ik fietsen heel veel op een lekker tempo. Veel setjes kunnen niet samen fietsen, maar wij zijn een goed fietskoppel!”

❤ Sylke van der Kleij stuurt een foto in van haar liefde, Casper Mulder. Sylke en Casper leerden elkaar kennen bij Laga toen hij eerstejaars zwaar ging roeien en Sylke eerstejaars dames. Het duurde alleen wel nog een jaar voordat de vonk oversloeg. Hier is het stel bij Varsity in 2017, waar Laga helaas niet won.

❤ Bij Dudok van Heel drinken Melissa Geldof en haar grote liefde, Ruud Geerts heel wat kopjes thee na de trainingen (en natuurlijk ook wel eens een biertje -:)). Ze kennen elkaar sinds oktober 2016, maar sinds het weekend van de winterwedstrijden in 2017 zijn ze een stelletje. Ze roeien zelfs in de mixed dubbeltwee.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!