Nieuws

Aegon Nationaal RoeiTeam houdt ondanks Corona zoveel mogelijk vast aan oorsponkelijke voorbereiding

DeFISA heeft  de eerste wereldbekerwedstrijden in Italië afgelast, daarnaastzijn trainingskampen in Corona-gevaarlijke gebieden geannuleerd of verplaatst. Ookde roeisport krijgt steeds meer de te maken met de gevolgen van de uitbraak vanhet Corona-virus. Desondanks probeert het Aegon Nationaal RoeiTeam zoveel alsmogelijk vast te houden aan de oorspronkelijke voorbereidingsroute naar deSpelen van Tokio.

Dat betekent dat de planning van trainingen,periodisering en tapering niet wijzigt, maar locaties indien nodig wel,aldus Hessel Evertse, Technisch Directeur van de roeibond. De mannen boordgroep gaat op trainingskamp naar Portugal in plaats vanItalië. De vrouwenselectie blijft tot de NK Klein trainen aan de vertrouwdeBosbaan. We liggen op koers voor Tokio en dat proberen we op deze manier ook zote houden”.

Overigens reikt de impact van het wijzigen van de wedstrijdkalender nog verder. Ook logistiek, zoals vervoer van de wedstrijdboten richting Tokio, hebben we wat aanpassingen te maken. Maar ook daar hebben we ons project onder controle en hebben we het volste vertrouwen in een positieve afloop”, aldus Evertse. De technische staf blijft in nauw contact met collega-roeibonden, NOC*NSF en FISA om zo nodig tijdig te anticiperen op de ontwikkelingen. Ook worden de instructies van overheidsinstanties als Buitenlandse Zaken en RIVM gevolgd. Meer informatie vind je hier.

Voor inhoudelijke vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met Monica Visser, directeur KNRB.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!