Nieuws

Amsterdam topsportgemeente van 2019

De gemeente Amsterdam is uitgeroepen tot winnaar van vijftiende editie van de topsportgemeente-van-het-jaar verkiezing. Amsterdam kende vorig jaar de beste topsportprestaties, gemeten over 40 landelijke sportcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners.

Het is voor de vierde keer dat Amsterdam tot topsportgemeente van het jaar wordt uitgeroepen. De hoofdstad pakte de titel ook in 2015, 2008 en 2005.

Sinds 2009 faciliteert Topsport Amsterdam samen met de KNRB de toproeiers met een fulltime topsport programma. Dit doen zij door faciliteiten die bestaan uit fysiotherapie, krachttrainingsfaciliteiten, medische begeleiding, rust- en studiefaciliteiten, voedingsadvies en maaltijdvoorzieningen. Dit wordt allemaal gefaciliteerd om er voor te zorgen dat toproeiers de gouden prestatie neer kunnen zetten op EK’s, WK’s, Olympische en Paralympische Spelen. Daarnaast ondersteunt Topsport Amsterdam het opleidingsprogramma voor talentvolle roeiers om zich verder te ontwikkelen.

Frank Thewessem, algemeen directeur Topsport Amsterdam: ‘Deze prijs is een erkenning voor de sporters en verenigingen die zo goed gepresteerd hebben. Zij verdienen alle credits en onze gelukwensen. Onze rol is het creëren van randvoorwaarden en infrastructuur. Samen met heel veel anderen in het lokale netwerk dat wij over de jaren heen hebben opgebouwd, zorgen we ervoor dat (top-)sport in Amsterdam op de kaart staat, er een infrastructuur ligt, de randvoorwaarden steeds beter worden en de gemeente blijft investeren in topsport. Niet alleen in sporters en verenigingen, maar ook in olympische (opleidings-) programma’s, de lokale infrastructuur en topsportevenementen die daarbij horen. Voor ons is dit dus vooral een hele mooie stimulans om daar heel hard aan door te blijven werken!

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!