Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Op 9 juni werd de laatste juniorencompetitiewedstrijd van dit schooljaar gehouden in Oss, georganiseerd door AROSS en De Hertog. Wat een geweldige dag was het! In juni 2023 stemden AROSS en De Hertog ermee in om samen een ZRB-juniorencompetitiewedstrijd te organiseren.

Het was een spannende onderneming, aangezien het voor beide jeugdteams de eerste keer was dat ze een wedstrijd organiseerden. Met de hulp van andere verenigingen, in het bijzonder Beatrix voor hun draaiboek en inschrijvingsschema, verliep alles soepel. Zelfs het weer werkte mee: een zonnige dag in een van de natste junimaanden ooit.

Voorbereidingen in Brabantse gezelligheid

Zoals het hoort in Brabant, ontbrak gezelligheid niet tijdens de voorbereidingen. Verschillende bijeenkomsten werden gehouden bij AROSS, met voldoende koffie, thee en chocoladekoekjes, om de taken onderling te verdelen. Naarmate de wedstrijddatum naderde, werden steeds meer taken afgevinkt: de verschillende ZRB-verenigingen werden benaderd en uitgenodigd, het inschrijvingsschema werd opgesteld (grote dank aan Dennis van De Hertog), en blikken in de kleuren van beide verenigingen werden besteld. Transport en boten waren geregeld, al het benodigde materiaal was aanwezig, vrijwilligers meldden zich aan, en zelfs een fotograaf was geregeld.

De wedstrijddag

En toen was het zover… 9 juni, de dag van de wedstrijd! Zowel de coaches als de roeiers van AROSS en De Hertog waren vroeg in de ochtend bij AROSS aanwezig om de laatste puntjes op de i te zetten en de roeiers van andere verenigingen te verwelkomen. Rond 10 uur begonnen de eerste boten met oproeien, en een half uur later ging het eerste van vier blokken – met een tussenblok voor paraoeien – van start.

De vlothonden hadden de uitdagende taak om ervoor te zorgen dat de boten op tijd vertrokken en aanlegden voor de verschillende categorieën. Dit verliep soepel, en iedereen kon genieten van een mooie wedstrijddag onder zonnige maar winderige omstandigheden.

Aan het water bij het Burgemeester Delenkanaal bij AROSS genoten alle juniorenroeiers, coaches en toeschouwers van een prachtige wedstrijd. Er was volop koffie, thee, tosti’s en appeltaart beschikbaar, terwijl de vrijwilligers van De Hertog zorgden voor tijdige starts (500 en 1000 meter), accurate finishes, en dat de roeiers op tijd in en uit de boten stapten.

Prijsuitreiking en afsluiting

Aan het eind van de middag, na een snelle uitslagenregistratie, vond de prijsuitreiking plaats. Junioren van verschillende verenigingen kwamen op het podium om de welverdiende blikken in ontvangst te nemen. Als kers op de taart gingen de junioren van zowel AROSS als De Hertog met genoeg blikken naar huis.

Na het opruimen en transporteren van de boten gingen de vrijwilligers en organisatoren van de gezamenlijke AROSS/De Hertog wedstrijd moe maar voldaan naar huis, met het volgende motto in gedachten: “Tot volgend jaar!”

Iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze dag: bedankt! Een speciale dank aan Beatrix voor hun draaiboek en inschrijvingsschema, en aan alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt. We kijken nu al uit naar de volgende editie!

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!