Nieuws

Bekijk de e-race Talenten Acht vs Washington Acht

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Morgen, woensdag 29 januari, racen de Nederlandse Talenten mannen acht tegen de mannen acht van de Washington Universiteit. En nee, dit doen zij niet op het water. Dit wordt de eerste virtuele roei race! Wil jij dit volgen? Lees dan snel verder!

“De Nederlandse talenten mannen acht doet mee aan deze e-race omdat dit veel meer aansluit bij de belevingswereld van jongeren en bovendien willen we onze sport toegankelijk maken voor iedereen. E-racen is een nieuwe vorm van indoorroeien die erg in opkomst is en aanstekelijk werkt.” – Monica Visser, directeur Koninlijke Nederlandsche Roeibond

De mannen racen een wedstrijd van 2 kilometer tegen elkaar. De Nederlandse talenten vanuit het Olympisch Trainingscentrum aan de Bosbaan en de Amerikaanse mannen vanuit Seattle. Aangezien het virtueel is kan je het overal ter wereld vanuit je luie stoel volgen. Hieronder wat praktische informatie:

Wanneer? Woensdag 29 januari
Hoe laat? 17:00 uur
Hoe te volgen? Live op Facebook van de World Rowing & de KNRB

Op basis van deze pilot wordt er verder gekeken naar de ontwikkeling van e-racen binnen het roeien. Meer informatie hierover is op de website van World Rowing te vinden.

Coverfoto: Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!