Nieuws

Daan Goedkoop (Njord) verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar

Het voltallige Njord-bestuur feliciteert Daan Goedkoop op de vereniging

Tien verenigingshelden werden er eind 2022 opgegeven als Vrijwilliger van het Jaar. Tijdens de stemronde wisten alle verenigingen hun achterban massaal te activeren. Njord slaagde daar het best in: Daan Goedkoop kreeg de meeste stemmen en is daarmee Vrijwilliger van het Jaar.

De KNRB zocht Daan Goedkoop op in Leiden. En waar anders dan op Njord troffen we Daan, druk bezig met het helpen van de roeiers uit de compeititesectie. Daan: “Ik hoop mijn enthousiasme verder over te brengen binnen de vereniging. Al wil ik wel oppassen dat ik niemand voor de voeten loop.”

Er werd wekenlang uitvoerig campagne voor hem gevoerd vanuit het Njord bestuur. Trots is het bestuur aanwezig om Daan samen met de KNRB te bedanken en te feliciteren met zijn nieuwe titel: KNRB Vrijwilliger van het Jaar.

Vrijwilliger van het Jaar Daan Goedkoop: “Ik hoop mijn enthousiasme verder over te brengen binnen de vereniging”

Njord – en specifieker – Commissaris Competitieroeien Richard Duut en zijn voorganger, gaven Daan eind vorig jaar op: “Daan is twee jaar geleden begonnen aan zijn tweede Njord-tijd. Tijdens de eerste – in de jaren 80 – heeft hij 22 blikken binnengehaald, met als hoogtepunt nationaal kampioen in de lichte 4+ in 1984.”

“Mede dankzij hem zijn er een record aantal taarten binnengehaald en zijn meerdere roeiers doorgestroomd naar de wedstrijdsectie”

Richard Duut, Commissaris Competitieroeien K.S.R.V. Njord

“Twee jaar geleden is hij begonnen met het coachen van de Ringvaart 8+ van zijn zoon en raakte toen weer helemaal enthousiast. Hij is daarna ook gemotiveerde competitieroeiers gaan helpen. Dat groeide uit tot het dagelijks coachen van eerstejaars- en meerderejaarscompetitieroeiers.”

Top 5 Vrijwilliger van het Jaar

PositieVrijwilligerVereniging
1.Daan GoedkoopNjord
2.Bas SapthuArgo
3.Jeroen FrelingDudok
4.Elena van der HoornHet Spaarne
5.Els van DamDe Hoop

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!