Nieuws

11 ploegen naar A-finale - EK Luzern

Na een goed begin van vrijdag stonden er vandaag een aantal herkansingen en halve finales op het programma. Opnieuw een Europees kampioenschapsrecords voor de mannen dubbelvier die hun record van gister hebben aangescherpt. Daarnaast bewijst Broenink vandaag wederom bij de beste te horen uit het deelnemersveld in de skiff.

Morgen starten elf van de vijftien Nederlandse ploegen in de A-finale. Bekijk de startlijsten hier.

W2- [Aletta Jorritsma en José van Veen]

DAMES

W2-
[Aletta Jorritsma en José van Veen]
Vrijdag eindigden Jorritsma en van Veen als tweede en mochten daarmee vanmorgen de halve finale racen. In de halve finale roeiden zij zichzelf naar een derde plaats. Dat is genoeg voor de A-finale van morgen waar zij om 11.00 uur aan de start verschijnen. Bekijk de volledige uitslag van de halve finale hier.

W2x
[Laila Youssifou en Elsbeth Beeres]
Vandaag startten Youssifou en Beeres in de halve finale. De meiden moesten genoegen nemen met de vierde plek achter de ploegen uit Italië, Roemenië en Bulgarije. Ze starten daarmee morgen in de B-finale om 8.50 uur. Klik hier voor de volledige uitslag van de halve finale.

W1x
[Lisa Scheenaard]
Lisa plaatste zich door de herkansing van gister voor de halve finale. Hier kwam Lisa als tweede over de finish en heeft zich geplaatst voor de A-finale morgen om 11.48. Bekijk hier de volledige uitslag van de halve finale.

LW2x
[Martine Veldhuis en Ilse Paulis]
Veldhuis en Paulis zijn in de halve finale 0,31 seconden achter de Roemeense ploeg geëindigd die derde zijn geworden. De vierde plaats voor de dames betekent dat ze morgen zullen starten in de B-finale. Klik hier voor de volledige uitslag van de halve finale.

W4x
[Roos de Jong, Sophie Souwer, Olivia van Rooijen en Inge Janssen]
Vanmiddag in de herkansing hebben de Jong, Souwer, van Rooijen en Janssen zichzelf in de A-finale weten te roeien. Klik hier voor de volledige uitslag van de herkansing.

M2x [Amos Keijsser en Niki van Sprang)

HEREN

M1x
[Stef Broenink]
Vanmorgen kwam Broenink als eerste over de finish in de kwartfinale. Daarmee mocht hij ’s middags tijdens de halve finale weer in actie komen. Ook in de halve finale wist Stef voorin te eindigen waardoor hij zich heeft geplaatst voorde A-finale van morgen. Klik hier voor de volledige uitslag van de kwart finale of de halve finale.

M2x
[Amos Keijser en Niki van Sprang]
Van Sprang en Keijser wisten de halve finale te winnen en zijn door naar de A-finale. Zondag om 11.16 zal de finale voor de dubbel-twee van start gaan. Klik hier voor de volledige uitslag van de halve finale.

LM4x
[Hilmar Verbeek, David Kampman, Ward van Zeijl en Bart Lukkes]
Na een tweede plek in de eerste race wisten Verbeek, Kampman, van Zeijl en Lukkes zich in de herkansing in de A-finale te roeien. De mannen werden vlak achter Turkije tweede met een verschil van 0.23 sec. Morgen start de ploeg om 10.03 om het op te nemen tegen Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Turkije en Duitsland. Klik hier voor de volledige uitslag van de herkansing.

M4x
[Abe wiersma, Koen Metsemakers, Tone Wieten en Dirk Uittenbogaard]
Na een Europees kampioenschapsrecord van gister (5.41.76), scherpten ze vandaag dit record aan naar 5.41.18! Hiermee lieten ze de concurrentie op meer dan drie seconden achter zich. Op naar de A-finales van morgen. Klik hier voor de volledige uitslag van de halve finale.

M4-
[Jan van der Bij, Nelson Ritsema, Michiel Oyen en Mitchel Steenman]
De mannen vier-zonder zijn vierde geworden (0,35 sec achter nummer drie) in de halve finale en varen daarmee morgen de B-finale. Klik hier voor de volledige uitslag van de halve finale.

M2-
[Jacob van de Kerkhof en Kaj Hendriks]
Van de Kerkhof en Hendriks hebben vrijdag niet goed genoeg gepresteerd om in de halve finale aan start te mogen staan. Vanmorgen wonnen de heren wel hun race in de C-finale.