Nieuws

De 24 uur van de Rotte: een unieke roeimarathon tijdens de kortste nacht van het jaar

Het is misschien niet de meest bekende roeimarathon, maar de 24 uur van de Rotte, georganiseerd door RV Rijnmond, biedt een unieke ervaring voor roeiliefhebbers. Wat deze marathon bijzonder maakt? Het is de enige marathon waarbij je zelf de tijdstippen kunt kiezen waarop je wilt roeien.

Of je nu voorkeur geeft aan roeien tijdens avondschemering, bij zonsopkomst, in de nacht of gewoon overdag: de keuze is tijdens de 24 uur van de Rotte geheel aan jou. Het clubhuis van RV Rijnmond is 24 uur lang geopend om alle deelnemende roeiers een warm welkom te heten.

Vrijheid en eigen tempo

Dana Korporaal, Hoofd van de Jury bij de 24 uur van de Rotte, vertelt enthousiast: “Er blijkt een misverstand te zijn dat je echt 24 uur non-stop zou moeten roeien. Dat staat natuurlijk iedereen vrij, maar het is niet per se de bedoeling. Je hebt 24 uur de tijd om de marathon afstand van 60 kilometer af te leggen, op tijdstippen die je zelf kunt kiezen. Je bent ook niet verplicht om op vrijdag te starten, dat kun je ook op zaterdag doen. Na elke “ronde” van 15 km kun je even uit de boot stappen, je benen strekken en iets eten of drinken in ons clubhuis. We zijn een laagdrempelige vereniging en deelnemers ervaren de tussenstops altijd als aangenaam en gezellig. Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om 30 km op vrijdagavond te roeien, een slaapplek te zoeken (in onze loods of elders in Rotterdam) en dan de volgende dag nog eens 30 km doen!”

Roeien met zonsopgang tijdens de 24 uur van de Rotte

Prachtig roeiwater

Naast de flexibiliteit van het evenement vindt de marathon plaats op prachtig roeiwater. Bob de Vos, wedstrijdleider van de marathon, benadrukt de mooie omgeving waarin je roeit: “De Rotte biedt prachtig en afwisselend roeiwater. Er zijn brede stukken waar je goed vaart kunt maken en smallere stukken waar er meer van je stuurmanskunst wordt gevraagd. Vanaf ons clubhuis ben je al snel de stad uit en wordt de omgeving steeds landelijker, met molens en huizen met mooie geveltjes. En er zijn geen lastige lage bruggen.”

Save the date: 21 en 22 juni 2024

De 24 uur van de Rotte wordt ieder jaar georganiseerd rond de kortste nacht van het jaar. Dit jaar is het precies raak in een weekend: in 2024 valt de kortste nacht namelijk op een vrijdag. Iedereen is welkom om van 21 juni 19:00 uur tot 22 juni 19:00 deel te nemen aan de 24 uur van de Rotte, een wedstrijd die tevens meetelt voor het KNRB roeimarathon klassement. Noteer deze datum alvast in je agenda! Inschrijven kan vanaf 1 mei via KNRB.nl.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: elf medailles

Nieuws

TeamNL Roeien op World Cup I: Dag 2

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: de Heats

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!