Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Feestelijke aanmoediging tijdens de Ringvaart Regatta

Maak je klaar om de ultieme uitdaging aan te gaan op het water – de 49ste editie van de Ringvaart Regatta staat weer voor de deur! Op 29 mei 2024 zal de beruchte 100 kilometer weer verroeid worden; een ervaring voor het leven op de Hollandse wateren, georganiseerd door D.S.R.V. LAGA.

Van bucket-lists tot roeirecords

Elk jaar doen er ongeveer 800 deelnemers mee aan de OC&C Ringvaart Regatta, verdeeld over 170 boten in allerlei verschillende soorten en maten. Voor elke ploeg betekent de Ringvaart iets anders; de ene komt vanuit het buitenland afgereisd voor een recordpoging, de andere zet zich in voor een bijzonder goed doel, en natuurlijk zijn er een hoop deelnemers die ‘m gewoon van hun bucket-list af willen strepen. Die variëteit aan boten en motivaties levert de wedstrijd een uniek karakter op.

Totaalplaatje

De wateren van Zuid- en Noord-Holland vormen een mooi en afwisselend decor voor de OC&C Ringvaart Regatta, voor zowel deelnemer als toeschouwer. De Ringvaart is echter méér dan een roeimarathon: langs de route genieten zij ook van alle festiviteiten op de kant, met als knallende eindbestemming de huldiging in Delft. Hier worden de roeiers feestelijk onthaald en hun bijzondere prestaties gevierd.

Inschrijven

Heb je je nog niet aangemeld? Geen probleem! Je hebt tot 29 april de tijd om je in te schrijven. Roeiers van alle niveaus zijn welkom om deel te nemen aan deze bijzondere ervaring. Dus nodig je vrienden, collega’s, huisgenoten en familie uit om samen deze sportieve uitdaging aan te gaan!

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!