Nieuws

De Hollandia Roeiwedstrijden / NK Klein gaat door

Het NK Klein / Hollandia Roeiwedstrijden gaat definitief door en vindt plaats op zaterdag 17 april en zondag 18 april. Anders dan anders vindt het toernooi dit jaar plaats op de Willem-Alexander Baan te Zevenhuizen. Gedurende het weekend gaat er in verschillende velden gestreden worden om de Nederlandse titel in kleine nummers.

De KNRB en Hollandia Roeiwedstrijden zijn verheugd dat het NK Klein georganiseerd kan worden, mede door de samenwerking met gemeente Zuidplas (Zevenhuizen) en ondersteuning van de gemeente Rotterdam en het sportbedrijf Rotterdam.

Voor de onder 23 en juniorenroeiers is het NK Klein een selectiemoment richting het WK U23 en WK Junioren. Deze toernooien staan gepland voor deze zomer. Het Aegon Nationaal RoeiTeam is momenteel in volle voorbereiding op het EK Roeien in Varese; pas daarna wordt besloten wie er deelnemen aan het NK. 

In verband met de huidige COVID-19 maatregelen zijn bezoekers tijdens het gehele weekend, helaas, niet toegestaan. De wedstrijden zijn echter wel te volgen via een livestream. Meer informatie over het NK Klein en het programma staat op de website.

Meer informatie over het KNRB topsport- en opleidingsprogramma is hier te vinden.

Coverfoto: Tristan Christen, Hollandia

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!