Nieuws

De Nederlandse sportboot ingeloot voor Canal Parade 2020

De Nederlandse sportboot is ingeloot om mee te doen met de Canal Parade 2020 op zaterdag 1 augustus in Amsterdam. Er zijn jaarlijks veel inschrijvingen om mee te varen, daarom is het extra mooi dat ook dit jaar de sport is vertegenwoordigd.

‘Als roeibond zijn we daar natuurlijk enorm trots op – ook omdat de roeibond daar een prominente voortrekkersrol in heeft gespeeld. Daarbij is het vorig jaar eindelijk gelukt om een gezamenlijke sportboot te mobiliseren.’Monica Visser, directeur KNRB

“Sporten doen we samen” is een ijzersterk statement en de Canal Parade is een prima podium om dat statement kenbaar te maken en te laten weten dat iedereen welkom is in de sport.

Vanaf vandaag kunnen Nederlandse sportbonden zich inschrijven om mee te varen met de Nederlandse sportboot op zaterdag 1 augustus. Benieuwd naar de andere boten? Zie hier de lijst van de botenparade deelnemers 2020.

Verbinding
Sport betekent plezier voor iedereen. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen en bovenal zichzelf kan zijn. Naast bijvoorbeeld etnische achtergrond mag ook seksuele voorkeur of oriëntatie niets uitmaken bij de deelname aan sport. Verschillende sportbonden constateren dat dit helaas nog niet altijd en overal vanzelfsprekend is. Ook en soms juist in de sport niet. ‘Ik ben blij met dit gezamenlijke initiatief,’ zegt NOC*NSF voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg. Zo kunnen we aan Nederland laten zien dat we samen werken aan de acceptatie van LHBTI in de sport. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen en bovenal, zichzelf kan zijn in de sport. Sport is plezier voor iedereen!

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!