Nieuws

Deel jouw ervaringen voor de nieuwe campagne Diversiteit & Inclusie

Twee zomers geleden lanceerde de commissie Diversiteit & Inclusie van de KNRB de videocampagne “Woorden raken. Ook die van jou.” Deze driedelige serie richtte zich voornamelijk op bewustwording. Deze zomer staat de lancering van een nieuwe videocampagne gepland. Hiervoor willen we graag verschillende ervaringen uit de roeiwereld verzamelen.

Open gesprekken

Veel verenigingen hebben zich sinds de vorige videocampagne ingezet om diversiteit en inclusie bespreekbaarder te maken op de vereniging, bijvoorbeeld door stappen te zetten richting een inclusiever beleid. Dankzij open gesprekken met diverse roeiverenigingen krijgen we een steeds duidelijker beeld van wat effectief is en waar nog verdere vooruitgang geboekt kan worden.

Drie thema’s

Net als de vorige campagne zal ook de nieuwe videocampagne uit drie delen bestaan. De nadruk zal liggen op het aanreiken van praktische tips, het delen van best practices en het laten zien hoe je je vereniging toegankelijk maakt voor iedereen. De drie thema’s die centraal zullen staan zijn: Gender, Religie en het lid zijn van een vereniging als niet-Nederlands sprekende.

Deel jouw ervaringen

Om inzicht te krijgen in de uitdagingen binnen deze thema’s in de roeiwereld, zijn we benieuwd naar jullie persoonlijke ervaringen. Welke drempels ervaren jullie? Zijn er aspecten die jullie graag anders zouden zien? We horen ook graag de positieve verhalen; wellicht heeft jullie vereniging al stappen ondernomen om leden op het gebied van gender, religie of taalachtergrond zich nog meer thuis te laten voelen.

Alvast bedanken voor het invullen van de enquête. Roeien is een prachtige sport. Samen streven we ernaar om de roeiwereld voor iedereen een thuis te maken.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!