Nieuws

Dit was het WK U19 in Parijs

door Max Reijnen

De laatste in de reeks internationale toernooien met Nederlands roeitalent. En een speciale, met de aankomende Olympische baan als locatie. Een locatie die het tijdens dit toernooi flink te verduren kreeg met harde wind, regen en onweer. De eerste en laatste racedag werden erdoor geschrapt.

Uitdagende omstandigheden dus voor de U19 uitzending, aanwezig met zes TeamNL boten en 14 roeiers, allen scullend. Uitdagend was ook de concurrentie, met Britse en Italiaanse boten die het WK domineerden en ieder zes medailles pakten. Voor Nederland kwam Anna Menke in de skiff het dichtst bij het podium, ze werd tweede in de B-finale.

Anna Menke (JW1x) – door Max Reijnen

Ook tot de B-finale kwam de dubbelvier met Teuntje Mollee, Amély Carrière, Sarah Rüger en Luna Kuiper. Ze werden vierde. Voor de andere Nederlandse boten eindigde het toernooi al een dag eerder. Marieke Middag en Ilva Boone (JW2x) werden tweede in de D-finale. De Jongens dubbelvier won de C-finale en de dubbeltwee kwam daarin tot een vierde plek, evenals Sam Yates in de skiff.

Volgend jaar combineert het WK U19 met het WK U23 en het senioren WK voor een verre editie in St. Catharines, Canada.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!