Nieuws

Dit zijn de Nederlands Kampioenen van dag twee

Lotte Burgers

Op de tweede dag van de Koninklijke-Holland Beker roeiden de dubbel vieren en de dames achten voor de Nederlandse titel én waren de finales van de Holland Beker en de Ladies’Trophy.

De combinatie met Orca (Jonna van Mourik), Njord (Hannah Otterloo), Nereus (Rosa Brouwers) en Skøll (Maud Joosstens) werd Nederlands kampioen in de lichte dames dubbelvier. De combinatie Max Gompel (Triton), Maxim den Boogert (Dudok van Heel), Niels van Vliet (Laga) en Stefan Slagter (Gyas) wonnen bij de lichte mannen. Beide boten gaan zich nu opmaken voor Wereldbeker III in Luzern.

Bij de dames dubbelvieren won opnieuw een combinatie. Ditmaal met Njord (Lisa Bruijnincx), Thêta (Vera Sneijders), Nereus (Femke Paulis) en Laga (Willemijn Mulder). Het mannenveld werd met overmacht gewonnen door Nerieden Jelle Bakker, Willem Stoop, Lucas Keijzer en Ies Wiersma. Het slot was voor de dames achten. De Proteus, Skadi, Thêta, Okeanos, Laga, Njord -combi won met grote voorsprong de laatste NK-titel.

Namens de KNRB: van harte gefeliciteerd met deze titels en succes op het NSRF Slot, Henley of in sommige gevallen zelfs Wereld Beker III.

HOLLAND BEKER & LADIES’TROPHY

De Holland Beker werd met een tijd van 6:59.04 gewonnen door de Brits skiffeur Callum Dixon. De ervaren Duitser Marc Weber en de Noor Martin Helseth moesten hem na de eerste 500 meter al laten gaan. Lars Lipman (Laga) uit het TeamNL Talentenprogramma en Erik Talens (Gyas) lagen ook knap in de A-finale, maar konden daarin weinig uitrichten tegen de gevestigde internationals. Vice-Olympisch kampioen Borch – terug van een blessure – ontbrak juist in de eindstrijd en moest het doen met winst in de B-finale.

De Ladies’Trophy ging naar de Australische Ria Thompson, winnaar van Olympisch brons in de dubbelvier. Rebecca Wilde, vorig weekend winnaar op Women’s Henley, werd tweede. Daarachter een knappe derde plek voor Minke Holleboom, ook uit het TeamNL Talentenprogramma en zowel uitkomend voor Euros als Skøll. Mieke van der Mispel (Nereus) en Margot Leeuwenburgh (Njord) maakten de top-5 compleet.

Bekijk hieronder foto’s van de NK-winnaars en de uitslagen.

UITSLAGEN

VROUWEN NK GROOT

 • LW4x | Jonna van Mourik, Hannah Otterloo, Rosa Brouwers & Maud Joosstens (Orca, Njord, Nereus & Skøll)
 • W4x | Lisa Bruijnincx, Willemijn Mulder, Femke Paulis & Vera Sneijders (Njord, Laga, Nereus & Thêta)
 • W8+ | Linn van Aanholt, Nienke von Hebel, Noortje Wilms, Fréderique Pals, Lotte Jansen, Jitske Weersma, Iris van den Berg, Evie Rademaker & cox Hanne Berendse (Skadi, Thêta, Okeanos, Laga, Proteus & Njord)

MANNEN NK GROOT

 • LM4x | Max Gompel, Maxim den Boogert, Niels van Vliet & Stefan Slagter (USR Triton, Dudok van Heel, DSRV Laga & AGSR Gyas)
 • M4x | Jelle Bakker, Willem Stoop, Lucas Keijzer & Ies Wiersma (ASR Nereus)

LADIES’TROPHY

 1. Ria Thompson (Australië) – 7:49.59
 2. Rebecca Wilde (Groot-Brittannië) – 7:54.16
 3. Minke Holleboom (Euros) – 7:57.21

HOLLAND BEKER

 1. Callum Dixon (Groot Brittannië) – 6:59.02
 2. Marc Weber (Steinmühle Marburg) – 07:01.04
 3. Martin Helseth (Noorwegen) – 07:07.05

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!