Nieuws

Dit zijn de winnaars van het KNRB Development Klassement 2024

Stijn Kuiper / KNRB

Vidar, Njord, Triton, Okeanos en combinaties Proteus-Eretes / Pelargos en Okeanos / Asopos behoren tot de winnaars in het KNRB Development Klassement 2024. Afgelopen weekend, na afloop van de Northwave Regatta, ontvingen ze ondermeer een warm verenigingsonthaal, een ingelijste foto en gloednieuwe duffeltassen van de KNRB en Rab.

De KNRB en Rab feliciteren alle winnaars en danken alle ploegen voor hun deelname aan het klassement. De eindstanden zijn hier te vinden. Hieronder de winnaars per development veld.

Voor alle ploegen die hebben deelgenomen aan de KNRB Klassementen: foto’s van de wedstrijden zijn gratis beschikbaar via knrb.pixieset.com.

Heren Development Vierzonder (HDev4-)

Vanaf de eerste seizoenswedstrijd op de Calco Voorjaarsregatta voert de zware vierzonder van Vidar de ranglijst aan. Enkel de Northwave Regatta werd niet gewonnen. Die ging naar Skøll, de uiteindelijke nummer twee in het klassement. Triton 1 maakt de top drie compleet.

De mannen van Vidar winnen het KNRB Development Klassement. Beeld door: Stijn Kuiper / KNRB

Dames Development Vierzonder (DDev4-)

De vrouwen vierzonder van Njord leek het halverwege nog spannend te maken na drie overwinningen op rij in de eerste drie seizoenswedstrijden. Achtervolger Triton pakte de volle buit in de daaropvolgende wedstrijden, maar mede door een vijfde plek tijdens de laatste race wint Njord het klassement. Asopos de Vliet wordt derde.

De vrouwen van Njord winnen het KNRB Development Klassement. Beeld door: Stijn Kuiper / KNRB

Lichte Heren Development Vierzonder (LHDev4-)

Ook het lichte veld van de vierzonder wordt gewonnen door Njord, ondermeer door overwinningen op de Westelijke, de ARB en de Northwave Regatta. Met bijna tien punten verschil blijven de mannen uit Leiden nummer twee Orca en nummer drie Skøll ruim voor.

De lichte mannen van Njord winnen het KNRB Development Klassement. Beeld door: Stijn Kuiper / KNRB

Heren Development Dubbeltwee (HDev2x)

Met winst in alle seizoenswedstrijden pakken Bart Berbers en Tim Winkler van Triton zonder puntenverlies de eerste plek in het klassement. Tweede wordt Okeanos. Skøll eindigt kort daarachter als derde.

De mannen van Triton winnen het KNRB Development Klassement. Beeld door: Stijn Kuiper / KNRB

Dames Development Dubbeltwee (DDev2x)

In het Dames Dubbeltwee veld pakt Okeanos wel de winst in het klassement. Overwinningen vroeg in het seizoen op de Voorjaarsregatta en de Raceroei en drie tweede plaatsen zorgen uiteindelijk voor een ruime voorsprong op achtervolgers Skøll (2) en Proteus-Eretes (3).

De vrouwen van Okeanos winnen in de dubbel het KNRB Development Klassement. Beeld door: Stijn Kuiper / KNRB

Lichte Heren Development Dubbeltwee (LHDev2x)

Met het minste resultaat weggestreept een close-call in het Lichte Heren Dubbeltwee veld: Max van der Wurff en Noud van Halteren in de Okeanos / Asopos de Vliet combinatie winnen het veld met één punt voorsprong op Triton 1, die nog wel de winst grijpt op de laatste klassementwedstrijd. Proteus-Eretes 2 maakt de top drie compleet.

De Okeanos / Asopos de Vliet combinatie wint het KNRB Development Klassement. Beeld door: Stijn Kuiper / KNRB

Lichte Dames Development Dubbeltwee (LDDev2x)

Ook het Lichte Dames Dubbeltwee veld wordt gewonnen door een combinatieploeg. Proteus-Eretes / Pelargos eindigt mede dankzij de overwinning op de Northwave Regatta bovenaan. Skadi 1 eindigt nipt daarachter. Combiploeg Asopos de Vliet / Njord wordt derde in het klassement.

De Proteus-Eretes / Pelargos combinatie wint het KNRB Development Klassement. Beeld door: Stijn Kuiper / KNRB

Tijdens het NSRF Slot aankomend weekend vindt de huldiging van het KNRB Eerstejaars Klassement plaats en op de DIYR komt het Junioren Instroomklassement tot een einde.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!