Nieuws

Drie medailles op het WK U23

Wietse Morreau, Erik Talens, Jelle Bakker & Lucas Keijzer - door @benedict_tufnell

Zes A-finales, drie medailles voor de Nederlandse equipe in een snikheet Plovdiv. De vrouwen tweezonder (zilver), vrouwen dubbelvier (brons) en mannen dubbelvier (zilver) brachten de onder-23 campagne van dit jaar met glans tot een einde.

Zilveren tweezonder

Het is lang geleden dat een Nederlandse U23-tweezonder een medaille won, TeamNL beloftes Noortje Wilms (ThĂȘta) en Linn van Aanholt (Skadi) doen het in Plovdiv met een tijd van 07:14.24, daarmee alleen Litouwen (07:12,69) voor zich latend: zilver.

Medailles voor beide dubbelvieren

De mannen dubbelvier pakte halverwege de race een bootlengte voorsprong op favoriet Duitsland, het was niet genoeg voor goud, maar het podium ontging de ploeg met Wietse Morreau, Erik Talens, Jelle Bakker en Lucas Keijzer niet meer: zilver.

Met drie van de vier vrouwen nieuw, ten opzichte van de gouden boot van vorig jaar, opnieuw een medaille in dit bootnummer: Claire de Kok, Phaedra van der Molen, Jente Jongsma en Vera Sneijders pakten het brons.

Achten

Met de USA ongenaakbaar naar goud, en Duitsland, Canada en de UK daarachter, kon de Nederlandse vrouwen acht geen gooi doen naar het podium: vijfde.

Ook voor de mannen acht werd het niet de gehoopte finale. Een noodgedwongen wissel in de vaste opstelling en een ontketende Britse acht, met in het kielzog de USA en Duitsland deed de medaillejacht van onze U23-talenten vroeg stranden.

Meer finales

Een medaille zat er gedurende de race niet in voor de lichte dubbeltwee, de combinatie Hidde Lycklama en David van Velden werd vijfde in de A-finale. Lotte Jansen en Isabel van Opzeeland wonnen in de dubbel vroeg in de ochtend de B-finale. De lichte vrouwen dubbelvier werd vierde in hun directe eindronde.

Hidde Lycklama en David van Velden – door @benedict_tufnell

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: elf medailles

Nieuws

TeamNL Roeien op World Cup I: Dag 2

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: de Heats

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!