Nieuws

Dubbel goud tijdens WK Coastal Roeien

Janneke Van Der Meulen, Dieuwertje Den Besten, Linn Van Aanholt, Karien Robbers en Dieuwke Fetter (s) door © Detlev Seyb / MyRowingPhoto.com

Afgelopen weekend verzamelden de beste Coastal roeiers uit de wereld zich aan de adembenemende kustlijn van Barletta, Italië. Waar vorig weekend werd gestreden om de wereldtitel Beach Sprint, stond dit weekend in het teken van Endurance. Zowel de Nederlandse vrouwen Dubbelvier (CW4x+) als de vrouwen Dubbeltwee (CW2x) van de Hollandia roeiclub wisten het goud te grijpen.

Vrouwen Dubbelvier (CW4x+)

Aanvankelijk leek het erop op dat de Spaanse titelverdedigers uit Malaga op kop lagen, maar Dieuwertje Den Besten, Linn Van Aanholt, Janneke Van Der Meulen, Karien Robbers en stuurvrouw Dieuwke Fetter lieten zich niets in de weg staan en wisten als eerste om de eerste boei te draaien. Hoewel het water gedurende de race onrustiger werd, bleven de vrouwen op kop. Aangekomen op het strand sprintte Dieuwke Fetter, tevens stuurvrouw van de Holland Acht, uiteindelijk als eerst naar de lijn en veroverde zo de gouden medaille.

Janneke van der Meulen behaalt drie gouden medailles tijdens het WK Coastal roeien – door © Detlev Seyb / MyRowingPhoto.com

Vrouwen Dubbeltwee (CW2x)

De race van de Vrouwen Dubbeltwee (CW2x) begon met een onstuimige start, waarbij enkele botsingen ontstonden om de beste racelijn te varen. Het was een spannende race: de Oostenrijkse Dubbeltwee, bestaande uit Olympisch roeister Magdalena Lobnig en haar zus, lagen Janneke van der Meulen en Karien Robbers constant op de hielen. De Nederlandse vrouwen bleken echter het best te zijn in de bochten en wisten op kop te komen. Er was nog even een spannend moment waarop het leek alsof de Spanjaarden de overwinning zouden opeisen, toen de twee leidende boten verstrengeld raakten. Maar de Nederlandse vrouwen lieten zich niet kennen: het was opnieuw goud voor de Vrouwen Dubbeltwee (CW2x), en daarmee behaalde Janneke Van der Meulen haar derde overwinning in Barletta.

Overige ploegen

De Mannen Dubbelvier (CM4x+) van W.S.R. ‘Argo’ wisten knap de A-finale te behalen. Ze werden laatste, maar wel met een prachtige finish. Iede Adrichem dook met een koprol over de lijn en zei na de race: “Je moet een beetje stunten natuurlijk”. De Vrouwen Dubbeltwee (CW2x) van KAR&ZV ‘de Hoop’ & RZ&V ‘de Amstel’ konden enkele ploegen achter zich laten in de B-finale en werden 8e, net als Mitchel Steenman in de skiff (CM1x). Ook hij werd 8e in de B-finale. Mitchel startte daarnaast ook met Pedro Moçozinho in de Mannen Dubbeltwee (CM2x). Zij werden twaalfde in de B-finale. 

CW4x+
Hollandia Roeiclub
Dieuwke Fetter (s)
Karien Robbers
Janneke van der Meulen
Linn Liza van Aanholt
Dieuwertje den Besten
GOUD
1e van de 21
CW2x
Hollandia Roeiclub
Janneke van der Meulen
Karien Robbers
GOUD
1e van de 30
CW2x
R.Z. & V. “De Amstel / K.A.R. & Z.V. “De Hoop”
Lisa van der Putten
Carolien van de Wal
8e in B-finale
26e van de 30
CM4x
W.S.R. ‘Argo’
Iede Adrichem (s)
Thomas Janssen
Igor de Koning
Stan Jansen
Jorik van Veen
17e in A-finale
17e van de 25
CM2x
Hollandia Roeiclub
Mitchel Steenman
Pedro Moçozinho
12e in B-finale
30e van de 36
CM1x
Hollandia Roeiclub
Mitchel Steenman8e in B-finale
26e van de 36

Bekijk alle uitslagen via worldrowing.com.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!