Nieuws

Eline Berger nieuwe stuurvrouw van de Holland Acht

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Eline Berger gaat verder als stuurvrouw van de Holland Acht richting de Olympische Spelen in Tokio. Berger verving tijdens het afgelopen EK Roeien Aranka Kops, die door persoonlijke omstandigheden niet kon deelnemen.

Aranka Kops begon in 2019 als eerste vrouwelijke stuurvrouw van de Holland Acht. Momenteel is Aranka niet fit genoeg om voor de volle 100% te kunnen presteren. Mark Emke, bondscoach, heeft daarom besloten dat Aranka zich moet focussen op een volledig herstel, en dat Eline Berger haar plek overneemt.

Eline heeft goed gestuurd tijdens het EK Roeien. Met de tijd die er nog is richting Tokio, moet ik een keuze maken die zekerheid geeft op een goede voorbereiding op de belangrijkste race van het jaar.

Mark Emke

Eline Berger is in 2015 begonnen met sturen bij A.R.S.R. Skadi. Zowel in 2018 als in 2019 was zij de stuurvrouw van de Vrouwen Acht op het WK U23. In 2018 behaalden ze een zilveren medaille en 2019 werden ze wereldkampioen. Op het EK Roeien in Varese won Berger met de Holland Acht brons.

Coverfoto: Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Edwin Zijp (Orca) verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar 2023

Nieuws

De 24 uur van de Rotte: een unieke roeimarathon tijdens de kortste nacht van het jaar

Nieuws

Van Oord WinterWedstrijden: uitslagen & foto's

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!