Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Lotte Burgers (KNRB)

Op vrijdag 31 mei vond het Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) opnieuw plaats op de Bosbaan. Vol overgave en enthousiasme gingen zo’n 300 scholieren de strijd aan om de felbegeerde titel ‘Beste Roeischool van Nederland’. Het Erasmiaans Gymnasium uit Rotterdam ging er dit jaar met de winst van door.

Het plezier en de sportiviteit straalden van de Bosbaan af. Traditiegetrouw was het een zonnige dag en alle scholieren hadden de fijne kneepjes van het roeien geleerd om zelfverzekerd aan de start te verschijnen. Ter voorbereiding op het kampioenschap trainden de scholieren door heel Nederland onder leiding van bij de KNRB aangesloten roeiverenigingen.

Er werd gestart in tweeën en vieren en per wedstrijdnummer waren er prijzen te winnen. De prijsuitreiking was één groot feest, mede door de aanwezigheid van de Amsterdamse mascotte. Dit jaar ging voor het eerst het Erasmiaans Gymnasium uit Rotterdam er met de winst vandoor. Een mooie prestatie, gefeliciteerd!

Gedurende dag heeft Lotte Burgers (KNRB) foto’s gemaakt van het evenement. Via deze link kun je de foto’s bekijken en gratis downloaden. Deel ze gerust met de leerlingen en ouders om de mooie herinneringen aan de dag te herbeleven. Zorg ervoor dat als je de foto’s op social media plaatst je altijd even de fotograaf (@lotteburgers) en @roeien.nl tagt.

Alle deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers: bedankt voor jullie enthousiasme en inzet! Dankzij jullie is het een onvergetelijke dag geworden vol mooie roeiprestaties en plezier op het water.

NSRK editie 2025

We hopen volgend jaar weer zoveel mogelijk scholen te verwelkomen op de Bosbaan. Het NSRK 2025 zal plaatsvinden op 30 mei 2025. Noteer deze datum alvast in je agenda, want het belooft wederom een fantastische dag te worden! Zien we je daar?

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!