Nieuws

Fryske Marrentocht op 10 juni 2023

Jaarlijks organiseert de toercommissie van Roeivereniging De Geeuw een tocht voor recreatieve roeiers van landelijke roeiverenigingen. Deelnemers maken kennis met het prachtige roeiwater rondom Sneek.

Over de route

In het waterrijke gebied is een route van ± 30 km uitgezet. Roeivereniging De Geeuw ontvangt gasten met koffie en sûkerbole en vertrekken na de captainsmeeting in een wherry of C boot richting de waterpoort van Sneek. Via de stadsgrachten gaat de tocht richting het Sneekermeer. Je vaart via een uitloper van het meer het Joustervaartje in waar veel aanlegplaatsen zijn voor de recreatievaart. Na het Joustervaartje komt de tocht in de Dolte, een smal roeiwater met aan stuurboord een paar Amerikaanse poldermolens. Aangekomen bij het Jentsjemar zie je op een eilandje een idyllisch huis. Via een doorgang van een voormalige tramlijn passeert de tocht de A7 om via de Langweerder Wielen in Langweer uit te komen. Je bent dan in de gemeente de Fryske Marren. In de haven van Langweer gebruiken we de meegebrachte lunch. In de middag vervolgen je de route door de dorpen Uitwellingerga en Oppenhuizen. Dit is een prachtige smalle route langs de achtertuinen van de inwoners. Nadat de tocht de A7 opnieuw gepasseerd is, vaar je via de Brekken naar het centrum van Sneek en vandaaruit terug naar de roeivereniging. Daar word je ontvang en met een drankje en staat er een buffet klaar.

Interesse en aanmelden?

Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan deze tocht dan kun je je aanmelden via [email protected]. Namens de toercommissie van RV De Geeuw zal Atie Wilkens reageren. Roeivereniging De Geeuw kan maximaal 52 gasten een plaatsje geven. Je kunt je inschrijven met een (kleine) groep of individueel. 

De kosten voor deze verzorgde dag bedragen € 35,00 p.p. Bij de prijs inbegrepen is het gebruik van de boten van onze vereniging, ontvangst met koffie/thee en sûkerbôle, een drankje bij terugkeer in Sneek en een afsluitend dinerbuffet (excl. consumpties). Inschrijven kan tot 27 mei 2023. Na ontvangst van de inlegkosten, word je definitief ingedeeld in een boot.

‘We zien je graag op 10 juni in Sneek’.

Roeivereniging De Geeuw

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!