Nieuws

Herstart van wedstrijden na 1 september

Door het besluit van het kabinet zullen er tot 1 september 2020 geen roeiwedstrijden kunnen plaatsvinden. De KNRB-commissies die zich met de verschillende wedstrijdkalenders bezighouden bereiden zich ondertussen voor op een herstart van wedstrijden na 1 september. Op een enkele uitzondering na, zullen wedstrijden die zijn komen te vervallen niet op een later tijdstip worden ingehaald.

We gaan er op dit moment vanuit dat alle voor het najaar geplande wedstrijden doorgaan. Hieronder volgt een overzicht van aanvullende plannen voor het najaar en voorbereidingen die commissies doen voor aanpassingen in de kalender van 2021.

Coastal Rowing
De commissie gaat met de wedstrijdorganisaties in gesprek over een aangepast kalender voor het najaar, waarbij een aantal wedstrijden die gepland stonden voor het voorjaar naar het najaar wordt verplaatst. Overwogen wordt om het klassement in aangepaste vorm in het najaar doorgang te laten vinden.

Nationale Wedstrijden
De commissie gaat met verenigingen en wedstrijdorganisaties in gesprek om de mogelijkheden te onderzoeken voor een extra event voor respectievelijk de huidige eerstejaars en de groep junioren. Voor het seizoen 2020-2021 zal de commissie, op basis van input uit verenigingen en coaches, voorstellen aan het bestuur doen voor een tijdelijke categorie-indeling en extra velden.

Competitiewedstrijden Senioren
De commissie gaat met de verenigingen in gesprek over het faciliteren van de te verwachten groei voor de najaarscompetitie. Daarnaast zal de commissie voorstellen aan het bestuur doen over tijdelijke categorie-indeling voor seizoen 2020-2021.

Marathon
De commissie overweegt om het klassement in aangepaste vorm in het najaar doorgang te laten vinden.

Competitiewedstrijden Junioren
De huidige kalender voor het najaar zal worden uitgevoerd. De nieuwe commissie juniorenroeien gaat aan de slag met het opzetten van een landelijk dekkende, maar regionaal georganiseerde juniorencompetitie, voortbouwend op de bestaande competities. Daarnaast wordt voor het najaar een schoolroeicompetitie opgezet ter vervanging van het dit voorjaar geplande NSRK.

Masters
De commissie verwacht niet dat er aanpassingen nodig zijn in het programma na 1 september.

Nederlandse Kampioenschappen
Met uitzondering van het NK Indoorroeien, zullen er in 2020 geen Nederlandse Kampioenschappen roeien worden gehouden.

We zullen de roeigemeenschap op de hoogte houden indien er nieuwe ontwikkelingen zijn. Voor specifieke vragen verwijzen we graag naar de hierboven genoemde commissies of neem contact op met [email protected].

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: elf medailles

Nieuws

TeamNL Roeien op World Cup I: Dag 2

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: de Heats

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!