Nieuws

Het Eerstejaars- en Development Klassement in 2024

De prijsuitreiking van het Development Klassement, door Lotte Burgers

Samen met de nationale wedstrijdorganisaties organiseert de KNRB in 2024 wederom het Eerstejaars Klassement (EJK) en het Development Klassement (DK) voor eerstejaars en gevorderde wedstrijdroeiers.

Het Eerstejaars Klassement gaat van start tijdens de Van Oord WinterWedstrijden op zaterdag 17 februari en komt na tien wedstrijden tot een einde tijdens de NSRF Slotwedstrijden op 6 en 7 juli. Verenigingen die zich opgegeven hebben voor minimaal één klassementsnummer zijn “Argo”, “Asopos de Vliet”, “Dudok van Heel”, “Euros”, “Gyas”, “Njord”, “Okeanos”, “Orca”, “Phocas”, “Proteus-Eretes”, “Pelargos”, “Saurus”, “Skadi”, “Skøll”, “Thêta” en “Vidar”.

Het Development Klassement start tijdens de Bosbaan Voorjaarsregatta op 13 en 14 april en eindigt tijdens de Northwave Regatta op 29 en 30 juni. Ook hier is het de verwachting dat het grootste gedeelte van bovenstaande verenigingen met verschillende ploegen deelneemt.

De Eerstejaars Dames Acht van “Phocas” tijdens de Heineken Roeivierkamp, door Daniël Korvemaker

Voor de deelnemers

Voor de deelnemende ploegen wordt op de wedstrijdweekenden fotografie verzorgd door onder andere de fotografen van nationaal roeiteam “TeamNL Roeien” Lotte Burgers (@lotteburgers), Susanne Ottenheym (@by_sop_photography), Hajo Vlaar (@vlaarhajo), door verenigingsfotograaf Daniël Korvemaker en door Max Reijnen.

Na ieder wedstrijdweekend zijn de foto’s via deze website te verkrijgen. Daarnaast zijn er gedurende het seizoen verschillende winacties in samenwerking met suppliers van TeamNL Roeien. Iedere roeier en ploeg die in de top 3 eindigt, ontvangt tot slot tijdens de uitreikingsceremonie onder meer een ingelijste ploegfoto. Volg @ROEIEN.nl op Instagram en de website KNRB.nl voor updates, uitslagen en de klassementstanden.

Kalender 2024

DatumKlassementNationale wedstrijdWedstrijdbaan / locatie
17 februariEJKVan Oord WinterWedstrijdenDelft
9-10 maartEJKHead of the River AmstelAmstel
16-17 maartEJKHeineken RoeivierkampAmstel
7 aprilEJKVarsityHouten
13-14 aprilDKBosbaan VoorjaarsregattaBosbaan
20-21 aprilEJKHollandiaBosbaan
4-5 meiEJK & DKRaceroei RegattaWAB
18-19 meiDKWestelijke RegattaWAB
25-26 meiEJKZRBTilburg
1-2 juniEJK (op invitatie) & DKKoninklijke Holland BekerBosbaan
15-16 juniEJK & DKARBBosbaan
29-30 juniDKNorthwave RegattaWAB
6-7 juliEJKNSRF SlotWAB

Ploegen en roeiers van studentenroeiverenigingen “Aegir”, “Laga”, “Nereus” en “Triton” nemen dit jaar niet deel aan het Eerstejaarsklassement.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: elf medailles

Nieuws

TeamNL Roeien op World Cup I: Dag 2

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: de Heats

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!