Nieuws

Het TeamNL Olympic Festival

De Olympische Spelen toch van heel dichtbij meemaken? Klinkt ultiem… Nou, dat is het ook! TeamNL organiseert hét thuisblijfevenement voor Nederlanders tijdens de Olympische Spelen. Het TeamNL Olympic Festival: sport doen, sport kijken en sport beleven! Van vrijdag 23 juli tot en met zondag 8 augustus 2021 wordt hét sportstrand van Den Haag omgetoverd tot een prachtig festival dat de olympische sferen van Tokio naar Nederland brengt.

Overdag kun je zelf allerlei sporten beoefenen en natuurlijk is het roeien daar ook een onderdeel van. Daarnaast kun je live de Olympische Spelen volgen op grote tv-schermen en TeamNL aanmoedigen. Ook is er “Tokyo in Town”, waarbij je mee kunt doen aan diverse gratis sportactiviteiten op acht locaties door de hele stad. Uniek zijn de huldigingen van de sporters, dé kans om de sporters van dichtbij te zien.

Activiteiten

Verschillende bonden hebben zich ingezet om een tof sportprogramma neer te zetten op het Olympic Festival. Op de website van het TeamNL Olympic Festival volgt een overzicht van alle activiteiten. Er is nagedacht over een leuk roeiprogramma waar jij tijdens je bezoek aan mee kunt doen:

Indoorroeien
Wil jij net als onze toproeiers ervaren hoe het is om te roeien in Tokio? Dat kan! Tijdens het TeamNL Olympic Festival staat er een digitale versie van de roeibaan in Tokio, mede mogelijk gemaakt door RP3 Rowing. Samen met je ouders, vriendjes, vriendinnetjes of andere bezoekers kan je de laatste 250 meter van de baan in Tokio afleggen en toffe prijzen winnen. Durf jij het aan?

Virtueel roeien in Tokio op het TeamNL Olympic Festival – Ben Houdijk

Roeien
Wil je ervaren hoe het is om te roeien? Doe dan mee aan de proeflessen op vrijdagavond 30 juli en zondagavond 1 augustus tusen 18:00 – 20:00 uur. Tijdens een les van 30 minuten krijg je uitleg over de roeiboot, het gebruik van de riemen en ga je uiteindelijk ook echt zelf het water in. Inschrijven kan via dit formulier.*

*Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, als je je van te voren aanmeld weet je zeker dat je een plekje hebt.

Kiwa waterstoftafel
Even geen zin om een sportieve activiteit te doen? Neem dan een kijkje bij de Kiwa Waterstoftafel op het Missie H2 plein. Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus wordt er tussen 10:00 – 16:00 uur elk uur een workshop gegeven over de werking van waterstof. Aan de hand van proefjes met waterstof en praktijkvoorbeelden uit Kiwa’s waterstofhuis, kom je erachter wat waterstof in de toekomst kan betekenen. En dat kan al sneller dan je nu misschien denkt!

Huldigingen
Normaal gesproken worden de Nederlandse sporters gehuldigd in het land waar de Olympische Spelen worden gehouden. Helaas kan dat dit jaar niet en keren de sporters na hun deelname snel terug naar Nederland. Op het Olympic Festival wordt er voor gezorgd dat fans, familie en vrienden de prestaties toch met de sporters kunnen vieren. Voor de toproeiers staan de huldigingen gepland op donderdag 29 juli, vrijdag 30 juli en zondag 1 augustus.*

*onder voorbehoud van de prestaties en eventueel uitloop van het roeiprogramma in Tokio.

Tickets

Wil je de magie van de Olympische Spelen toch een beetje meekrijgen? Zelf sporten of een feestje vieren met de atleten? Koop dan nu je tickets voor het TeamNL Olympic Festival. Tot dan!

Coverfoto: Ben Houdijk

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Nieuws

Calco Voorjaarsregatta: uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: elf medailles

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!