Nieuws

Janneke van der Meulen gekwalificeerd voor World Beach Games in Bali

Janneke van der Meulen - door Thomas Disseldorp

Afgelopen weekend vonden de Rotterdam Beach Sprints plaats op het strand van Hoek van Holland. Atleten streden tegen elkaar in knock-out races in Coastal skiffs en mixed dubbeldubbeltweeën. Janneke van der Meulen heeft zich met deze wedstrijd gekwalificeerd voor de World Beach Games die van 5 t/m 12 augustus plaatsvindt in Bali.

Het waren ideale weersomstandigheden voor deze eerste editie van de Rotterdam Beachsprints. Goud was er bij de meiden U19 voor Pien Eijskoot van de Alkmaarsche R&ZV en bij de jongens U19 voor Tijmen van der Zee van KRZV de Maas. Bij de dames won Janneke van der Meulen (Willem III) in een spannende race van Karien Robbers. Beer Florijn van Die Leythe ging er met de winst vandoor in de finale bij de mannen. Bekijk de volledige uitslagen via rotterdambeachsprints.nl.

KNSRB Beach Sprints in Kijkduin

Het eerstvolgende Beach Sprints evenement in Nederland is in Kijkduin. Vorig jaar organiseerde de KNSRB de eerste Beach Sprints wedstrijd van Nederland. Dit jaar zet de organisatie in om het evenement nóg grootser en spectaculairder te maken. Op zaterdag 8 juli 2023 vindt de tweede editie van de Coastal Beach Sprints plaats op het strand in Kijkduin.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!