Nieuws

José van Veen geeft sportieve workshop bij Brownies & Downies

ANRT roeister José van Veen heeft deze week een workshop gegeven aan medewerkers van Brownies & Downies in Gouda. Hoe is José daar terecht gekomen en hoe vonden de deelnemers de sportieve workshop? We vroegen het aan José.

Hoe is de sportles bij Brownies & Downies tot stand gekomen?

Ik kende de Brownies & Downies in Gouda al als gast. Lekker koffie drinken, alle keuze uit verschillende brownies en geholpen worden door mooie mensen met een verstandelijk beperking. Een mooi horecaconcept! Vanwege de coronamaatregelen moet alle horeca net als tijdens de eerste golf ook nu weer dicht. Voor de medewerkers heel ingrijpend en moeilijk te begrijpen.

Gelukkig mag er momenteel wel dagbesteding worden gegeven aan de medewerkers. De locatie in Gouda heeft dat met veel enthousiasme opgepakt en zo kwam er de oproep of er vrijwilligers bereid waren om workshops te geven. Dat leek mij heel leuk! Zodoende heb ik een middag sportief mogen invullen.

Wat heb je tijdens de sportles gedaan?

Ik heb aan twee kleine groepjes een gevarieerde sportles gegeven. We begonnen met een korte voorstelronde, waarbij de dames en heren lieten weten welke sport ze doen en wat voor hobby’s ze hebben. Daarna begonnen we aan de warming-up. Na de warming-up moesten ze rondjes om de matjes lopen met opdrachten. Vrvolgens kwam er wat lenigheid aan bod gevolgd door krachtoefeningen. Flessen werden gevuld met water om als gewicht te dienen. Er zijn meerdere persoonlijke records neergezet, met zo vaak mogelijk squatten. Vanuit de KNRB mocht ik een aantal mooie kledingstukken verdelen. Dus als tussentijdse beloning mochten ze een mooi item aantrekken. Daarna sloten we de sportles af met een ballonnenspel.

“Er zijn meerdere persoonlijke records neergezet, met zo vaak mogelijk squatten.”

José van Veen

Hoe was de reacties van de deelnemers?

Iedereen deed enthousiast mee en hielp met leuke oefeningen bedenken. Soms was het even afzien tijdens de oefeningen. Een aantal deelnemers dacht de volgende dag wel spierpijn te krijgen.

Wat vond je ervan om les te geven in deze setting?

Ik vond het heel leuk om lekker actief met deze groep mooie mensen bezig te zijn. Bewegen is juist tijdens deze corona pandemie extra belangrijk. Vooral het plezier dat de deelnemers uitstralen maakt dat ik er ook veel energie en voldoening uit haal. Fijn om op deze manier een steentje te kunnen bijdragen in deze gekke tijd!


Wist je dat?

Een heel aantal dames uit het Aegon Nationaal RoeiTeam ook dit jaar weer aan de slag gaan voor ouderen? Net als afgelopen jaren zijn ze weer van plan om kerstkaarten te maken en schrijven voor eenzame ouderen.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!