Nieuws

Kiwa verlengt partnership met vrouwenploegen van TeamNL Roeien

De vrouwenploegen van TeamNL Roeien kunnen richting Parijs rekenen op ondersteuning van Kiwa.

We zijn trots op de door de atleten geboekte resultaten in 2021, met als kers op de taart de zilveren Olympische medaille van de vrouwen vierzonder.”, zegt George Mentjox manager corporate communicatie bij Kiwa. “We ondersteunen de roeisport al jaren en zijn sinds 2019 betrokken bij de vrouwen boordroeiers van de nationale roeiploeg. Vanaf 2022 is deze samenwerking uitgebreid naar de gehele vrouwenselectie. We kijken uit naar het aankomende internationale wedstrijdseizoen.”

We zijn blij dat Kiwa de roeisport blijft steunen en kijken uit naar de samenwerking waarbij we ook gaan kijken op welke manier we elkaar, maar ook de roeiverenigingen verder kunnen helpen.”, geeft Christa Grootveld, Algemeen Directeur KNRB, aan.

Kiwa zorgt met certificering, inspectie, tests, training en consultancy voor vertrouwen in de producten, services, processen, (management)systemen en medewerkers van hun klanten in uiteenlopende marktsectoren. Kiwa staat voor ambitie, vertrouwen en betrokkenheid en wil hiermee de roeisport vooruit helpen. Op verschillende gebieden zijn er raakvlakken, waarbij het thema water de grootste gemeenschappelijke deler is. Water gaat namelijk terug tot de oorsprong van Kiwa. Het zit niet alleen in hun DNA verankerd, maar het is ook een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsidentiteit. Kiwa kijkt verder dan alleen water, want ook onderwerpen als duurzaamheid en het inzetten van waterstof voor de energietransitie zijn belangrijke thema’s voor de organisatie.

Christa vervolgt: “Duurzaamheid is een belangrijke gemeenschappelijke deler tussen beide partijen.  Kiwa wil met haar kennis en expertise bijdragen aan een duurzame wereld en voor ons is het thema duurzaamheid een belangrijke pijler voor de komende jaren. Door samen op te trekken, kunnen we als KNRB meer handen en voeten aan onze ambitie gaan geven voor zowel de roeiverenigingen als TeamNL roeien.

Wereldbeker Belgrado

Morgen (woensdag 25 mei) vertrekt TeamNL Roeien toe naar de eerste wereldbeker in Belgrado. De eerste wedstrijden starten op vrijdag 27 mei, de finales vinden plaats op zondag 29 mei. Hier vind je de ploegen die in actie komen tijdens de wereldbeker.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!