Nieuws

Knappe prestaties op laatste dag U19 WK in Varese

Jente Jongsma

Met vier A-finales op het programma zondag en een hoop knappe races, kunnen de U19 ploegen en coaches terugkijken op een succesvol wereldkampioenschap.

Vanmorgen gingen de B-finales van start met zowel een derde plek voor de U19 mannen tweezonder als voor de U19 vrouwen vierzonder. De U19 mannen dubbelvier, met Thijs Wassing, Iain Kerr, Jelmer Immeker en Beer Florijn, koerste naar een vijfde plek in de B-finale. Ook de coach van deze ploeg bleef niet onopgemerkt door de commentator van World Rowing: ”The dutch quadruple sculls is coached by Koos Maasdijk, the gentle giant from The Netherlands, who won gold at the Olympics of 1996”.

De U19 vrouwen dubbelvier, met Demi Straathof, Merle Combé, Luna Kuiper en Liza Kooi, roeide naar een vijfde plek in de B-finale. Skiffeur Klaas Baud, wie gister op 0,18 de A-finale miste, werd vandaag vijfde in de B-finale.

In de middag werden er maar liefst vier A-finales gevaren. De jonge Amély Carrière en Teuntje Mollee vormden samen met Lina Schwartz, Minou Bouman de vrouwen dubbelvier. Amély kan nog één jaar deelnemen als U19 roeister, Teuntje kan zelfs nog drie jaar in deze categorie deelnemen. Samen werd de ploeg vandaag zesde van de wereld op dit U19 kampioenschap.

De U19 vrouwen en mannen dubbeltwee werden beide knap vierde. Beiden ploegen hebben een zeer knap toernooi gevaren, helaas hebben ze dit niet kunnen omzetten naar een medaille. Jente Jongsma mocht het U19 toernooi afsluiten voor de Nederlandse ploegen. Na een sterk toernooi van deze skiffeuse, behoort zij tot de top vijf beste roeisters van de wereld.

Uitslagen van zondag 31 juli

U19 M2- | 3e in de B-finale | Gianni Perotti (Willem III) & Ben van den Eerenbeemt (Willem III)
U19 W4- | 3e plek in de B-finale | Demi Straathof (ARZV), Merle Combé (Die Leythe), Luna Kuiper (’t Spaarne) & Liza Kooi (de Amstel)
U19 M4x | 5e plek in de B-finale | Thijs Wassing (de Maas), Iain Kerr (Willem III), Jelmer Immeker (Zwolsche) & Beer Florijn (Die Leythe)
U19 M1x | 5e plek in de B-finale | Klaas Baud (Willem III)
U19 W4x | 6e in de A-finale | Lina Schwartz (Willem III), Minou Bouman (Willem III), Amély Carrière (’t Spaarne) & Teuntje Mollee (’t Spaarne)
U19 W2x | 4e in de A-finale | Lotta van Westreenen (Willem III) & Anna Menke (De Hunze)
U19 M2x | 4e in de A-finale | Gunnar van den Hoogen (Aegir) & Auke Kloosterman (ARZV)
U19 W1x | 5e in de A-finale | Jente Jongsma (Nereus)