Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

TeamNL roeier Guus Mollee met het fanshirt 'ICONISCH'. Beeld: MateMade / KNRB.

In aanloop naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs onthullen we met trots het nieuwe roeipak, en de bijbehorende fanshirt-collectie. Geïnspireerd op het ontwerp uit het iconische jaar van de Holland 8 in Atlanta 1996: een hulde aan de iconische ploegen. Nu verkrijgbaar in de KNRB Store.

“Iconisch.”, productie: MateMade, tekst en voice-over: Ivan Words

Iconisch roeipak

Het nieuwe roeipak, speciaal ontworpen voor de Spelen van Parijs, is een hulde aan de Nederlandse roei-iconen van vroeger en nu. Het ontwerp is geïnspireerd op het driehoekenpatroon van het roeipak uit 1996. De driehoeken staan centraal in het nieuwe pak: ze strekken zich uit over de zijkant en zijn subtiel zichtbaar over de romp. Het ontwerp verwijst niet alleen naar het historische pak van 1996, maar ook naar het stalen frame van de Eiffeltoren. Een subtiele knipoog naar Parijs, de stad waar de atleten zullen strijden om Olympisch goud.

“Het is verweven met de tijd, het komt allemaal samen door juiste patronen”

Pre-order het fanshirt

Speciaal voor de fans is er een shirt ontworpen dat nu verkrijgbaar is in de KNRB Store. Op de achterkant staat het driehoekenpatroon met daarin alle Olympische medailles die door Nederlandse roeiploegen zijn gewonnen. De driehoek van Parijs 2024 is nog leeg. Een hulde aan de iconische ploegen. Fans kunnen het shirt pre-orderen tot en met vrijdag 21 juni.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!