Nieuws

KNRB sluit zich aan bij het Instituut voor Sportrechtspraak

De KNRB is definitief aangesloten bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR) voor de tuchtrechtelijke behandeling van dopingzaken. Hiermee kunnen we onze roeiers goede, deskundige en ervaren sportrechtspraak op het gebied van doping bieden aangezien het ISR hier veel expertise en ervaring in heeft.

Tijdens de Algemene Vergadering van de KNRB op dinsdag 23 juni is hiervoor de benodigde statutenwijziging vastgesteld. Door aangesloten te zijn bij het ISR maakt de roeibond een professionaliseringsslag met betrekking tot de tuchtrechtspraak voor dopingzaken. Doordat de aansluiting bij het ISR is vastgelegd in de statuten van de KNRB, is de tuchtrechtspraak via het ISR voor doping van kracht voor alle leden van onze roeiverenigingen.

Wat betekent dit voor jou?
In de praktijk betekent dit dat het ISR de tuchtzaken over doping voor de KNRB behandelt. Dus mocht jij als roeier in een tuchtrechtzaak voor doping terecht komen, dan loopt dit via het ISR. De rechtspraak van de roeibond in zaken die niet doping gerelateerd zijn blijft ongewijzigd. Seksuele intimidatie, matchfixing en algemene tuchtzaken blijven vallen onder de Tuchtcommissie en Commissie van Beroep van de KNRB.

Naast de reglementen van de KNRB werken wij met de dopingreglementen zoals die bij het ISR zijn gepubliceerd op www.isr.nl.  

Er zijn inmiddels meer dan 70 sportorganisaties bij de ISR aangesloten. Meer informatie over tuchtrechtspraak en het ISR lees je op: https://www.isr.nl/over-isr/bijsluiter-tuchtrecht .

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!