Nieuws

Ko Zonneveld (100) ontvangt Delfts blauw bordje

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Ko Zonneveld is het tweede 100 jarige lid van roeivereniging Die Leythe die een Delfts blauw bordje heeft aangeboden gekregen vanwege zijn leeftijd in combinatie met zijn lidmaatschap en betrokkenheid bij Die Leythe.

Ko Zonneveld werd op 3 november 2019, 100 jaar oud. “Ja,” zegt hij: “1 november is Allerheiligen, 2 november Allerzielen en 3 november Ko Zonneveld.” In 1976 is Ko begonnen met roeien, op 57-jarige leeftijd, bij Die Leythe. Hij is erelid van Die Leythe vanwege zijn vele klussen voor de roeivereniging. Tot voor enkele jaren zat Ko nog in de boot. Maar nog altijd doet hij roei-oefeningen met de fysiotherapeut. Vanuit zijn kamer heeft Ko uitzicht op de Rijn en ziet dagelijks de Leytheroeiers voorbij trekken.

Ko herinnert zich dat ze leerden op het water de stuurplek te wisselen: “Want anderhalf uur sturen daar is niks aan. Je hoopte natuurlijk dat er iemand in het water zou flikkeren, maar dat gebeurde nooit.” Ook wist hij één van zijn vele rijmen nog op te zeggen, die hij bij rondmaken voordroeg. Hij vertelde ook dat hij bij het wisselen altijd een rijm of een lied deed, dit komt dan ook terug op het Delftsblauwe bordje (zie de foto hieronder).

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!