Nieuws

Kwart- en halve finales van het WK kleuren oranje

Marloes Oldenburg & Hermijntje Drenth - door Benedict Tufnell

Dag twee van het WK Roeien in Belgrado: de oranje armada komt al flink op stoom met zes van de zeven boten die zich plaatsen voor de kwart- en halve finales van later deze week.

Na gisteren de skiffs en Stef en Melvin in de dubbel zijn ook de Mannen- en Vrouwen Vierzonder het WK uitstekend begonnen: beiden zetten de snelste tijd in hun veld neer. Niki van Sprang, boeg bij de mannen: “Dit was wel een lekker begin van het toernooi. De race zelf was nog best uitdagend met die schuine wind, maar we gingen er wel goed mee om. Dit smaakt naar meer later deze week.”

“De race was nog best uitdagend met die schuine wind, maar we gingen er goed mee om.”

Niki van Sprang

Ook de Mannen en Vrouwen Dubbelvier wonnen hun heat, evenals Veronique Meester en Ymkje Clevering in de Vrouwen Tweezonder. De Vrouwen Dubbel met Lisa Scheenaard en Nika Vos werd derde en racet woensdag in de repechage voor een plek in de halve finale.

Begin van de middag was het aan Abe Wiersma en Nelson Ritsema in de tweezonder om via de herkansing een plek in de kwartfinales af te dwingen. Dat lukte met een vierde plek.

Morgen (dinsdag 5 september) de laatste voorwedstrijden van het WK: de paraboten komen in actie en de Holland Acht dendert met vijf andere achten over het water in de eerste M8+ heat. Hieronder het programma met Nederlandse inbreng.

Programma WK Roeien dinsdag 5 september

PR1 Vrouwen SkiffPR1 W1x10:10 uur
PR2 Mixed DubbelPR2 Mix2x10:40 uur
Holland AchtM8+13:26 uur
PR2 Mannen SkiffPR2 M1x13:54 uur

Volg de races live via World Rowing.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!