Nieuws

Mannen vierzonder en Holland Acht mogen deelnemen aan World Cup II

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Zojuist heeft de organisatie besloten dat de mannen vierzonder NED1 en de Holland Acht deel mogen nemen aan de wedstrijden op World Cup II. Dit betekent dat de mannen vierzonder NED1 morgen de herkansing start om 11.36 uur. De Holland Acht roeit zondag de finale tegen Groot-Brittannië en Duitsland. Eerder werden deze boten uitgesloten omdat er roeiers medische klachten hadden. Vanmorgen zijn er PCR testen afgenomen en deze waren negatief, op basis hiervan is het besluit genomen.

Ook kwamen er vanmiddag nog vier ploegen in actie. De jonge mannen dubbeltwee, bestaande uit Guus Mollee & Wietse Morreau, beten het spits af. Ze hebben vandaag twee keer een goede race gevaren in een ervaren veld. In de herkansing eindigden zij op een vierde plek. Hiermee plaatsten ze zich voor de C-finale op zaterdag. Zowel Femke van de Vliet (LW1x) als Benthe Boonstra (W1x) roeiden een goede herkansing en plaatsten zich daarmee voor de halve finale. Finn Florijn was de laatste die in actie kwam van de Nederlandse equipe. In een sterk veld lukte het hem niet bij de top-3 te eindigen in de kwartfinale, hierdoor roeit hij morgen in de C-finale.

Morgenochtend komen er in totaal acht Nederlandse ploegen in actie op de tweede dag van World Cup II. Het gehele tijdschema vind je hieronder.

Coverfoto: Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!