Nieuws

Medailleregen op EK in Luzern

Met maar liefst zeven medailles op zak verlaat het Aegon Nationaal Roeiteam het EK in het Zwitserse Luzern.

2 X GOUD

Goud was er vanmiddag voor de vrouwen vier-zonder (Meester, Clevering, Florijn en Hogerwerf). De dames lieten eerder dit toernooi al zien dat ze in vorm waren, en waren in de finale ook overtuigend heer en meester. Met een ruime voorsprong (meer dan 3 seconden) wisten de vrouwen de Roemeense ploeg te snel af te zijn.

Ook de mannen dubbelvier lieten zien dat zij niet voor niets zo hard getraind hebben en haalden met een ruime voorsprong de gouden medaille binnen. Uittenboogaard, Wiersma, Wieten en Metsemakers vlogen over de baan en behaalde met een ruime voorsprong van 4,44 seconden het hoogste plekje op het podium..

3 X ZILVER

De lichte mannen dubbelvier beten vanochtend het spits af en gaven gelijk het goede voorbeeld. Verbeek, Kampman, van Zeijl en Lukkes passeerde als tweede de finish!

Broenink vond zijn race, naar eigen zeggen: ongelofelijk! Hij wist de eerste plek te bemachten, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen aan Zeidler (GER). Broenink neemt een ongelofelijke zilveren medaille mee naar huis.

Een zilveren medaille met een een dubbel gevoel. Het lukte de vrouwen dubbelvier niet om de eindsprint zo op te bouwen en verloren met slechts 0,39 seconden van de Duitse ploeg. Aan de andere kant, roeien deze vrouwen pas sinds mei samen en laat deze medaille zien dat ze op de goede weg zijn.

2 X BRONS

Marieke Keijser is weer back in the field! En hoe? Marieke wordt 3e in de skiff, na pas 2 weken in de boot te zitten!

De Holland Acht hebben de dag afgesloten met een bronzen medaille. Ondanks de vliegende start op vrijdag, waren in de finale de Duitse en Engelse ploegen de Nederlandse mannen te snel af in de finale van dit EK.

OVERIGE A- & B-FINALES

Naast de zeven ploegen die medailles haalden, kwamen er in totaal veertien boten in actie vandaag.

Vier ploegen roeiden ook een A-finale:
De vrouwen twee-zonder en vrouwen 8 haalde het podium net niet en werden uiteindelijk 4e in hun veld. Scheenaard werd 5e in de skiff en de mannen dubbeltwee startte goed, maar werden uiteindelijk 6e.

Tot slot kwamen er nog drie ploegen in actie in de B-finale:
De vrouwen dubbeltwee en lichte vrouwen dubbeltwee wonnen beide de B-finale. De mannen vier-zonder werd 6e.