Nieuws

Meld je aan voor de Rotterdam Beachsprints 2023

Sprinten over het strand naar de branding, springend je roeiboot in voor een slalom race, om vervolgens als snelste terug te zijn op het strand. Dat is het spectaculaire Beachsprinten in een notendop. Deze potenieel olympische sport is te zien op zaterdag 17 juni op het strand van Hoek van Holland tijdens de Rotterdam Beachsprints 2023.

Tijdens deze eerste Rotterdam Beachsprint strijden atleten tegen elkaar in knock-out races. Er wordt geroeid in Coastal skiffs (eenpersoons roeiboten) en mixed dubbeldubbeltweeën. Deze spectaculaire ren-roei-renwedstrijd begint met een strandsprint naar de boot, die door helpers in positie wordt vastgehouden. Er wordt vervolgens door de branding geroeid naar een boei verder op zee. Bij terugkomst finisht de atleet de tijdrace na een slotsprint op het strand.

Inschrijven en toeschouwen

Met de Rotterdam Beachsprint heeft Rotterdam voor Nederland de primeur en kan het publiek voor het eerst meegenieten van spectaculaire races op het strand van Hoek van Holland. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot en met woensdag 14 juni via roeievenementen.knrb.nl.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Dit waren de heats en herkansingen van het EK

Nieuws

KNRB onderzoekt effectiviteit en herkenbaarheid van sponsoren

Nieuws

EK 2024: negen Nederlandse boten aan de start

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!