Nieuws

Nereus slaat dubbelslag op 138e Varsity

Lotte Burgers

Na twee jaar kon de Varsity weer als vanouds doorgaan. Het werd een editie waar Nereus op onstuimig water naaste belagers Laga, Triton en Skøll, zowel bij de hoofdnummers als in de mannen- en damesacht klassementen, wist af te schudden.

Waar de voorwedstrijd van de Oude Vieren nog overtuigend naar Triton ging, maakte een ongelukkige botsing in de finale met Skøll al snel een einde aan alle spanning. De mannen van Laga probeerde nog wel aan te haken, maar konden, net als de vooraf als favoriet betitelde Dames Vier weinig uitrichten tegen een ontketend Nereus. Een ijzersterke Oude Vier van Saurus wist in al het tumult de derde plek te pakken, na eerder in de voorwedstrijd al Njord met Stef Broenink op slag uit de finale te houden.

Meer Amsterdams succes was er bij de Jonge Achten, met blik voor de Eerstejaars Mannen en Dames van Nereus, nadat zij respectievelijk een dapper Njord en een sterke damesacht van Skøll wisten af te schudden. Winst voor Skøll was er voor de Eerstejaars lichtedames die direct beginneling af werden. Ook Laga met de Lichte Mannen Acht en Triton, Njord en Argo gingen met overwinningen in de kleinere nummers niet met lege handen naar huis.

Alle uitslagen zijn hieronder te vinden. Ook de standen in het klassement zijn bijgewerkt.

Na een weekend waarin de meer ervaren roeiers een uitstap maken naar Gent, staat van 22 t/m 24 april de Hollandia met het NK Klein op het programma.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: elf medailles

Nieuws

TeamNL Roeien op World Cup I: Dag 2

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: de Heats

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!