Nieuws

Oceaanroeien - Team Row for IMPACT

Drie Nederlandse vrouwen gaan in december 2021 de Atlantische oceaan trotseren. Twee uur op, twee uur af roeien de vrouwen straks 24 uur per dag tussen de 45 en 60 dagen. Ze moeten op een emmer naar de wc, maken drinkwater van zeewater en moeten ongeveer 4800 Kcal per dag eten. Het doel is om binnen 48 dagen aan te komen op Antiqua, dan hebben ze het wereldrecord vrouwen 3 op hun naam staan. Waarom doen ze dit? Wie zijn deze dames en hoe kun jij helpen?

Motivatie

De dames hebben een persoonlijke motivatie en een “hoger doel” wat ze willen bereiken. Debby, Bettina en Iris vinden het persoonlijk een enorme uitdaging en ze willen hun grenzen verleggen. Maar het “hogere doel” motiveert pas echt! Geld ophalen voor een goed doel dat hen zeer aan het hart ligt. Mensen die hinder van hun lijf of mentale beperkingen ondervinden de mogelijkheid bieden om een leuker, relaxter en zinvoller leven te ervaren. Zodat er mooie herinneringen kunnen worden gecreëerd en een mooier leven kan worden geleefd. Denken in mogelijkheden ondanks de beperking! Zo kwamen ze uit bij de Mentelity Foundation van de onlangs overleden Bibian Mentel. Zij is ons grote voorbeeld van de dames in het denken in mogelijkheden. Soms je hoofd in het zand steken en vooral… doorgaan. Doorgaan met het motiveren van kinderen en jong volwassenen om te gaan sporten.

Tijdens de overtocht gaan ze geld ophalen voor het project JUMP van de MF (Mentelity Foundation). Iemand met een beenprothese heeft verschillende voeten nodig om te kunnen lopen, zwemmen, sporten of een keer hoge hakken te kunnen dragen. Extra benen worden niet vergoed en moeten door de gebruiker zelf worden aangeschaft. Een extra been kost gemiddeld €10.000.

Het team

Debby Bijl (49) uit Julianadorp en Bettina de Wild (57) uit Callantsoog (Noord Holland) hebben elkaar in augustus 2020 ontmoet. Tijdens de snikhete roeitocht met Dutch Coastal Rowing over de Waddenzee belandden Bettina en Debby in dezelfde boot en hadden direct een goeie klik. Bettina, een enthousiast en fanatiek roeier vertelde Debby vol passie over haar interesse en streven in het grotere werk; roeien op zee of de oceaan. Bij Debby, al jaren een fervent sloeproeier met ervaring in verschillende boten, werdeen zaadje geplant dat al snel ontkiemde. Om de oversteek te maken heb je een goede oceaanwaardige roeiboot nodig. Op onze zoektocht naar een boot hebben we Iris Noordzij (54) uit Raerd (Friesland) ontmoet. Iris kwam net terug van de oversteek met de Talisker Whisky Atlantic Challenge 2020. Iris was heel enthousiast en toen zij hoorde dat Debby en Bettina een boot en een teamgenoot zochten hoefde ze niet lang meer na te denken: Iris gaat gewoon nog een keer.

Row for IMPACT
www.rowforimpact.nl

De overeenkomsten

Het blijkt dat ze veel overeenkomsten hebben, alle drie zijn werkzaam in de gezondheidszorg. Iris werkt als body-mind coach. Debby activeert met de Body Stress Release techniek het zelf herstellend vermogen en Bettina werkt als cliëntbegeleider bij een zorginstelling en twee dagen als fysiotherapeut. De rode draad? Ze willen heel graag de medemens zowel mentaal als fysiek een beter leven geven. Daarnaast zijn ze alle drie verzot op roeien en houden van een fysieke uitdaging. Het team is inmiddels compleet, de boot is geregeld en een startplek bij de Talisker Whisky Atlantic Challenge 2021 is bevestigd.

Doe je mee?

Ook als lezer kun je vanuit huis meedoen met de race! Terwijl Debby, Bettina en Iris bezig zijn met trainen, het navigeren onder de knie proberen te krijgen, safety cursussen volgen, veiligheidsmiddelen verzamelen en communicatieapparatuur bijeen proberen te krijgen, kunt je ze helpen. De investering is aanzienlijk en daarnaast willen ze ook voor de MF veel geld ophalen. Row for IMPACT is een stichting zonder winstoogmerk. De Menetlity Foundation ontvangt het geld uit de stichting en daarnaast investeren de dames zelf ook. Ze kunnen alle hulp gebruiken, in welke vorm dan ook. Ga naar www.rowforimpact.nl of stuur een mail naar [email protected].

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!