Nieuws

Ontknoping van de klassementen tijdens de KHB, NSRF en DIYR

De afgelopen drie weekenden stonden in het teken van de langverwachte ontknoping van het Eerstejaars-, Development- en Junioren Instroomklassement. Hét moment waar maandenlang naartoe is gewerkt. Roeiers van verenigingen uit het hele land kwamen samen om nog eenmaal alles te geven op het water. Wie zijn er in de klassementen met de winst vandoor gegaan?

Development Klassement

Het begon met de uitreiking van het Development Klassement, gehouden tijdens de prestigieuze Koninklijke Holland Beker op de Bosbaan in Amstelveen. Deze internationale wedstrijd, die bekend staat om zijn hoge niveau en concurrentie, bood een podium voor het Development Klassement. De ploegen van de volgende verenigingen wisten er in het Development Klassement met de winst vandoor te gaan: Orca (DDev4-), Orca (HDev4-), , Thêta (LHDev4-), Proteus-Eretes (HDev2x), Asopos de Vliet (DDev2x), Laga (LHDev2x) en Triton (LDDev2x).

Eerstejaars Klassement

Een week later vonden de NSRF-Slotwedstrijden plaats op de Willem-Alexander baan in Zevenhuizen. Alle eerstejaars ploegen gingen tot het laatste moment tot het uiterste om hun plaats op het erepodium veilig te stellen. Na een dag vol intense races waren de winnaars bekend, klaar om gehuldigd te worden en hun winst te vieren. Roeiers van Nereus (LHEj8+ en HEj8+), Orca (DEj8+), Gyas (LDEj4*), Euros (DEj4+) en Pelargos (HEj4+) wisten er met de winst vandoor te gaan in hun respectievelijke categorieën.

Junioren Instroomklassement

En tot slot was daar de Dutch International Youth Regatta (DIYR), waar het Junioren Instroomklassement tot zijn hoogtepunt kwam. Jonge talenten onder de 16 jaar stapten in de dubbeltwee om te laten zien wat ze in huis hadden. De DYIR bood een mooie gelegenheid om de prijzen van het Junioren Instroomklassement uit te reiken. De roeiers van Willem III (J16 Ej 2x) en De Hoop (M16 Ej 2x) gingen er met de winst vandoor.

Inmiddels is het tijd voor alle roeiers om even op adem te komen en te genieten van een welverdiende vakantie. Laat de spieren herstellen, laad jullie energie op en bereid je voor op nieuwe uitdagingen en successen in het komende seizoen!

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!