Nieuws

Op zoek naar talent via de Paralympische Talentdag van TeamNL

Op zondag 3 april 2022 vindt op Sportcentrum Papendal de TeamNL Paralympische Talentdag plaats. Een unieke kans om bij diverse zomersporten en twee wintersporten jouw potentie te ontdekken! TeamNL en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden.

Sinds 2009 zijn er bijna 600 sporters met een lichamelijke of visuele beperking getest tijdens de TeamNL Paralympische Talentdag. Op de Paralympische Spelen in Tokio waren 23 van de 73 sporters geïdentificeerd vanuit een Paralympische Talentdag. Dit is bijna 1/3 van het hele team! Deze sporters wonnen ook nog eens 16 medailles in Tokio. Voor de Paralympische Spelen van 2024, 2026 en 2028 zijn wij daarom op zoek naar nieuwe talentvolle sporters!

Wie zoeken wij voor de Paralympische Talentdag?

Sporters tussen de 12 en 35 jaar met een lichamelijke of visuele beperking en topsportambities. De beperking kan verschillen van het missen van drie vingers tot het hebben van een dwarslaesie. Bij het roeien zijn we met name geinteresseerd in sporters in de klasse PR2 en PR3. Bekijk het roeiersprofiel met meer details hier en lees meer over de classificatie criteria van NOC*NSF hier.

Wat kan jij doen?

Deel de informatie met mensen die aan bovenstaand profiel voldoen. Of met andere netwerkpartners, familie, vrienden en collega’s. Samen maken we iemands droom waar! 

Aanmelden

Middels onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de TeamNL Paralympische Talentdag op 3 april 2022 of (als je deze datum niet kunt) de 1-op-1 matching.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!