Nieuws

Oproep: stel je vragen aan Kirsten Wielaard over haar fietstocht naar Tokio

Kirsten Wielaard was graag als roeister naar de Spelen gegaan. De tweevoudig winnares van het EK-zilver viel echter voortijdig af, waardoor Tokio uit zicht leek. Toch wil Kirsten naar Japan. Niet in de boot, maar op de fiets.

Met haar fietstocht wil Kirsten bewustwording creëren en geld inzamelen voor Ecosystem Regeneration-projecten. Door middel van deze projecten worden droge verlaten gebieden weer weelderig en vruchtbaar, met een combinatie van vee, slimme landbouw en oude natuurlijke principes. Daarna komt de biodiversiteit weer tot leven en worden CO2 en water afgevangen. Door met de natuur samen te werken in plaats van ertegen, hebben deze projecten het vermogen om zowel de natuur als de samenleving een tweede kans te geven.

De Nederlandse boerderij ‘Bodemzicht‘ is een perfect voorbeeld van zo’n onderneming. In de volgende video leggen ze uit hoe ze de natuur opnieuw opbouwen!

Let’s regenerate
www.bodemzicht.nl

‘Nu ik als roeier de Olympische Spelen gemist heb, neem ik een alternatieve weg naar Tokio: op de fiets.’

Kirsten Wielaard

Stel je vraag aan Kirsten Wielaard

Vrijdag 12 februari gaan we in gesprek met Kirsten Wielaard over haar fietstocht naar Tokio. Heb je vragen voor Kirsten over haar besluit te stoppen met roeien, haar fietstocht of het goede doel? Laat jouw vraag hieronder aan ons weten, dan nemen wij dit mee in het gesprek met Kirsten.

Oproep vragen aan Kirsten Wielaard

Lees meer over Kirsten haar reis en het goede doel via kirstenwielaard.com.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

TeamNL Roeien

Veertien Nederlandse boten aan de start van World Cup II

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!