Nieuws

Oproep: verhalen over afkomst, opleidingsniveau en LHBTIQ+ in de roeigemeenschap

Afgelopen zomer is een onderzoek gestart naar de diversiteit en inclusie van de roeigemeenschap. De vragenlijst is door vele lezers gedeeld en ingevuld. Uit het onderzoek is gebleken dat er drie hoofdthema’s naar voren komen waar men problemen in ervaart: afkomst, opleidingsniveau en de LHBTIQ+ gemeenschap. Om deze hoofdthema’s uit te lichten zijn we nog op zoek naar persoonlijke achtergrondverhalen die we als basis kunnen nemen voor een videoserie.

Uit de brainstormsessies die eind 2020 zijn gehouden is gebleken dat niet iedereen binnen de roeiwereld inclusie ervaart op basis van onderwerpen zoals afkomst, seksualiteit en gender. Inmiddels zijn de resultaten uit de vragenlijst van afgelopen zomer bekend en worden deze binnenkort gepresenteerd.

Jouw persoonlijke ervaring

Momenteel is de commissie diversiteit en inclusie op zoek naar persoonlijke achtergrondverhalen die richting geven aan de video’s over de drie hoofdthema’s: afkomst, opleidingsniveau en LHBTIQ+. Het doel van de video’s is het creĆ«ren van bewustwording. Heb jij een persoonlijk verhaal dat je (anoniem) wilt delen met de commissie? Vul dan onderstaand formulier in. Laat de velden leeg die je liever niet met ons wilt delen.

Video diversiteit en inclusie
Ik wil mijn verhaal delen over het volgende thema:

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!