Nieuws

ORCA en KNZ&RV winnen het Coastalklassement

Zondag 24 september werd de IJmeer Challenge verroeid. De laatste race van het jaar, georganiseerd door roeiverenigingen IJburg en De Amstel, zorgde op het spannende parcours in de mannenheat voor veel vuurwerk. Argo (De Koning) en Orca (Starreveld) gingen strijden voor de winst in het klassement; de winnaar van deze tweestrijd zou het klassement winnen. Echter, de heren van De Laak (Mocozinho) gingen er met de winst in deze wedstrijd vandoor en werd op een haar na derde in het klassement. Argo, ingeschreven voor het WK voor clubteams in Barletta over twee weken, konden de EK-gangers Orca echter niet passeren. Orca wint het klassement bij de Heren.

Bij de dames ging de strijd het hele jaar tussen KNZ&RV 1 (Terwindt) en KNZ&RV/Okeanos (Vermulst). Hoewel de laatstgenoemde ploeg de IJmeer Challenge afgetekend won, hadden de dames van KNZ&RV 1 de winst al een weekend eerder veilig gesteld in Hoek van Holland. KNZ&RV 2 (Bouwman) maakt het KNZ&RV-klassementspodium compleet. 

Dames uit de Vermulst-vier bundelden dit seizoen ook hun krachten met heren uit de Orca-vier in het Mix 4*-veld. Deze KNZ&RV/Orca (Van Noort)- combinatie was dit seizoen nagenoeg onverslaanbaar en won dan ook de IJmeer Challenge én het klassement vóór KNZ&RV/Okeanos (Ten Berg) en de Hoop/Spaarne (Van Groningen). 

De winnende ploegen ontvingen hun medailles en kampioenschapstruien van KNRB-bestuurslid Wouter van Groeningen; daarnaast namen de heren- en damesteams ook nog de felbegeerde wisselbeker mee naar huis. Er werd nog stilgestaan bij de Coastalcommunity die elkaar helpt en faciliteert om het roeien nog fijner te maken; daarnaast waren de heren van KiKaRow aanwezig om hun rondje NL 2024 in coastalboten onder de aandacht brengen.

Klik hier voor een overzicht van de punten en de definitieve einduitslag (een ploeg wordt reglementair pas opgenomen bij een deelname aan minimaal 4 wedstrijden). Bekijk hier de foto’s van de dag (credits: Sebastiaan Raaphorst).

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!