Nieuws

Roeivereniging Iris start de lente met haar Lentemarathon

door Guus Heemskerk

Zaterdag 18 maart organiseerde Roeivereniging Iris uit Lisse voor de tweede keer de Iris Lentemarathon. Verenigingen uit heel Nederland kregen de kans om te genieten van het prachtige roeiwater in deze regio.

Ongeveer 100 roeiers, verdeeld over 25 boten, deden mee. De deelnemers van de verschillende verenigingen uit o.a. Assen, Amersfoort, Gouda, Den Haag, Voorne – Putten, Delft, Alphen aan de Rijn, Leidschendam en Rotterdam hebben onder gunstige weersomstandigheden een tocht van 51 km geroeid. Zij konden genieten van de Kagerplassen, Zuid-Hollandse polders, de binnenstad van Leiden en de al gedeeltelijk in bloei staande bollenvelden.

Via de Lisserbeek, achterlangs de Keukenhof en onder de gerenoveerde Lisserbrug keerden zij weer terug naar de roeivereniging aan de Greveling. Daar werden ze onthaald met een zelfgebrouwen Iris Kruidenbitter en een zakje met Iris bloembolletjes. Voldaan en onder de indruk van de afwisselende route, de prachtige omgeving, de vele molens en de ontluikende natuur werd er gezamenlijk afgesloten met een Indische maaltijd.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Van Oord WinterWedstrijden: uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

TeamNL roeien bezoekt de Olympische baan in ParijsĀ 

TeamNL Roeien

Terugblik: TeamNL Roeien in Lago AzulĀ 

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!