Nieuws

Roeivereniging Iris start de lente met haar Lentemarathon

door Guus Heemskerk

Zaterdag 18 maart organiseerde Roeivereniging Iris uit Lisse voor de tweede keer de Iris Lentemarathon. Verenigingen uit heel Nederland kregen de kans om te genieten van het prachtige roeiwater in deze regio.

Ongeveer 100 roeiers, verdeeld over 25 boten, deden mee. De deelnemers van de verschillende verenigingen uit o.a. Assen, Amersfoort, Gouda, Den Haag, Voorne – Putten, Delft, Alphen aan de Rijn, Leidschendam en Rotterdam hebben onder gunstige weersomstandigheden een tocht van 51 km geroeid. Zij konden genieten van de Kagerplassen, Zuid-Hollandse polders, de binnenstad van Leiden en de al gedeeltelijk in bloei staande bollenvelden.

Via de Lisserbeek, achterlangs de Keukenhof en onder de gerenoveerde Lisserbrug keerden zij weer terug naar de roeivereniging aan de Greveling. Daar werden ze onthaald met een zelfgebrouwen Iris Kruidenbitter en een zakje met Iris bloembolletjes. Voldaan en onder de indruk van de afwisselende route, de prachtige omgeving, de vele molens en de ontluikende natuur werd er gezamenlijk afgesloten met een Indische maaltijd.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!